Sportivii legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş au obţinut în cursul anului trecut rezultate dintre cele mai bune. În competiţiile interne, ei au cucerit 11 medalii, la diferite categorii de vârstă. Printre atleţii merituoşi se numără Liliana Danci, Maria Irimia, Sebastian Scheuşan, Loredana Cimpoieru, Tania Tilneac, Ştefania Milu şi Amina Tilneac. Antrenorul federal Cristian Dragomir e încântat şi de munca depusă de cei trei tineri antrenori – Iuliana Popescu, Marian Enache şi Cristian Brecica. (S. Rogoz)
2010 – un an bun pentru atletismul caransebeşean
- 11 medalii în competiţiile interne au fost cucerite anul trecut
An de an, Secţia de atletism a Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş iese la rampă cu rezultate dintre cele mai bune. Nici 2010 nu a făcut excepţie de la regulă, iar dacă este să ne referim doar la competiţiile interne, un bilanţ ne arată 11 medalii cucerite de atleţii caransebeşeni, la diferite categorii de vârstă. Au devenit campioni naţionali Liliana Danci, la 3.000 m obstacole tineret, Maria Irimia, la triatlon copii I, atât în sală cât şi în aer liber, şi Sebastian Scheuşan, la triatlon copii II. Medalii de argint au cucerit Liliana Danci, la 3.000 m obstacole seniori, 5.000 m plat tineret şi la Campionatul Naţional de Alergare Montană pentru seniori, pe distanţa de 8 km. De asemenea, s-au mai ales cu argint Loredana Cimpoieru la 800 m plat copii II, Sebastian Scheuşan la triatlon copii II (sală), echipa de junioare I alcătuită din Tania Tilneac şi Ştefania Milu, participantă la Campionatul Naţional de Alergare Montană. Medalie de bronz a câştigat Amina Tilneac, la Campionatul Naţional de Copii I, în proba de 1.000 m.
„A fost al doilea an consecutiv în care Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş a avut şi rezultate internaţionale, prin Liliana Danci (participare la Campionatul European şi Campionatul Mondial de Seniori de Alergare Montană), cu clasare foarte bună, având în vedere că ea este în primul an de tineret, a spus antrenorul federal Cristian Dragomir. Dacă o includem la statistică şi pe Iuliana Popescu, care concurează pentru CSM Reşiţa, numărul de medalii este şi mai mare. Fac menţiunea că trei fete – Liliana Danci, Ştefania Milu şi Tania Tilneac – au dublă legitimare cu CSM Reşiţa, care le-a şi ajutat foarte mult în acest an.“
Cristian Dragomir este încântat şi de munca depusă de cei trei tineri antrenori de la Secţia de atletism a Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş. „Mă bucură mult faptul că tinerii antrenori, pe care i-am format cu mare grijă în decursul multor ani, s-au acomodat la cerinţele şi pretenţiile pe care le am, şi care nu sunt mici deloc. Au început să apară rezultatele la categoriile mici de vârstă, copii II, copii I, respectiv 10-11 ani şi 12-13 ani. Spun cu mare satisfacţie că, uşurel-uşurel, apar certitudini pentru viitor în ceea ce priveşte atletismul de înaltă perfomanţă, care începe după 20 de ani. Vreau să menţionez că, după mulţi ani de întrerupere, am reuşit să adunăm fete în mod special pentru echipe de cros, pentru ecchipă de ştafetă. Avem şi o echipă de ştafetă băieţi foarte bună, însă din păcate anul acesta o să ne fie mai greu, pentru ca Radu Dragomir şi-a început studenţia la Timişoara, se antrenează mai rar, mai ales că nu face o facultate de profil. Vreau să îl înlocuim cu ce vine din urmă, pregătirea fiind de durată la noi, în atletism. Cei trei tineri antrenori, Iuliana Popescu – şefa de catedră, Marian Enache şi Cristian Brecica, deja au participat la diverse sesiuni şi perfecţionări în ceea ce priveşte meseria de antrenor de atletism. Au categorii de clasificare ridicate. Iuliana şi Marian au categoria a II-a, ceea ce înseamnă foarte mult. Mai fac o menţiune: experienţa competiţională şi faptul că Iuliana încă aleargă, şi aleargă la un nivel foarte ridicat, este şi campioana Elveţiei pe distanţa de 800 metri, alergând pentru o echipă din Basel, îi stimulează pe colegii ei mai mici.“
Antrenorul federal Cristian Dragomir are şi un mare regret, acela că sportivii caransebeşeni, şi nu numai, nu pot beneficia de condiţii de pregătire pe măsura rezultatelor pe care le obţin. „E greu de mers mai departe dacă nu se întâmplă ceva bun, legat de bazele sportive pe care ne antrenăm, mai spune Cristian Dragomir. Trăiesc cu speranţa că la Reşiţa, proiectul acela, realizarea unei piste sintetice pe stadionul din Govândari, să se concretizeze cât mai repede şi să avem şi noi la distanţa asta de 40 de km, care desparte Caransebeşul de Reşiţa, o bază sportivă pe care să ne putem antrena la parametri optimi. Sper ca anul 2011 să înceapă cu rezultate bune, care să ne dea speranţe pentru a avea oameni în Lotul olimpic, sau cel puţin un om pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Peste patru ani, în 2014, se va desfăşura a doua ediţie a Jocurilor Olimpice ale Tineretului, unde sperăm noi să avem una sau două fete. Deja am început pregătirea acelui concurs.“
Pagină realizată de Sorin ROGOZ