În urma unei colaborări purtate în ultimii trei ani de Grupul Şcolar Transporturi Auto cu organizaţii din Germania şi Polonia, unitatea de învăţământ din Caransebeş a încheiat acum cel de-al cincilea proiect de tip Leonardo, şi al patrulea cu Germania. Potrivit directorului Grupului şcolar, prof. Maria Iova, toate proiectele s-au desfăşurat în condiţii optime. ,,Elevii noştri au fost foarte mulţumiţi de participarea la aceste programe europene şi, la rândul lor, au fost foarte apreciaţi de parteneri. De altfel, pentru rezultatele obţinute, am fost recompensaţi cu o Diplomă de excelenţă din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale”, a mai precizat Maria Iova.
Încheierea celui de-al patrulea proiect derulat în parteneriat cu Germania, cu tema ,,Stagiu de practică în Germania, în mecanică auto, pentru elevi din Caransebeş”, a fost marcată printr-o festivitate în cadrul căreia cei 20 de elevi participanţi au primit Certificate ZAW, Certificate ,,Mobility Europass” emise de organizaţia beneficiară, Grup Şcolar de Transporturi Auto Caransebeş, şi semnate de toţi partenerii implicaţi în proiect, precum şi Certificate lingvistice. Proiectul, în valoare de aproape 70.000 de euro, a prevăzut ca, timp de patru săptămâni, elevii din clasa a XI-a ai profilului „Mecanici auto” să efectueze lucrări practice în ateliere de tip BMW şi Porsche. „Derularea proiectul a durat patru săptămâni, dar pregătirea lui a început în octombrie 2010. Elevii au beneficiat şi de vizite la Dresda, Leipzig şi Berlin. Un moment deosebit l-a constituit vizita la uzinele BMW din Leipzig, unde la producerea maşinilor contribuie mai mult de 900 de roboţi industriali. Ne bucurăm, de asemenea, că la final conducerea ZAW ne-a înmânat o plachetă cu emblema lor şi a oraşului”, a declarat prof. Dinu Poiană.
De precizat că şi pentru anul viitor şcolar, din cele cinci proiecte aprobate de Comisia Europeană pentru Şcoli din Caraş-Severin, Grupul Şcolar Transporturi Auto din Caransebeş a mai câştigat două. „Unul dintre acestea se adresează elevilor din clasa a X-a, care vor intra pe o calificare de mecanic auto, iar cel de-al doilea e destinat elevilor din clasa a XIII-a, cu specializarea de tehnician transporturi şi tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii”, a mai spus prof. Dinu Poiană.
Directorul instituţiei, Maria Iova, se declară mulţumită de rezultate şi speră ca şi pe viitor să dezvolte aceste parteneriate deosebit de eficiente.
Carmen SENCO
Liviu DINU