,,Alertă răpire copil!”, la final


Cea de a treia, şi ultima etapă a campaniei de informare cu privire la mecanismul de alertare publică în cazul răpirii unui copil, s-a derulat zilele trecute, prilej cu care poliţiştii de la Prevenire din cadrul IPJ Caraş-Severin s-au deplasat la Caransebeş. Aceştia, împreună cu poliţiştii de proximitate, au fost prezenţi în mijlocul cetăţenilor, în Parcul ,,Dragalina” şi în zona Centrului civic al municipiului. Cele peste 120 de persoane contactate au primit câte un ,,fluturaş” care conţinea informaţii referitoare la mecanismul ,,Alertă răpire copil!”. (C. Senco)

Miercuri, 22 iunie, s-a derulat cea de-a treia, şi ultima etapă a campaniei de informare cu privire la mecanismul de alertare publică în cazul răpirii unui copil, „Alertă răpire copil!”, acţiune care se desfăşoară la nivel naţional până la sfârşitul lunii iunie.

De această dată, poliţişti de la Prevenire, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, s-au deplasat în municipiul Caransebeş, unde, împreună cu poliţişti de proximitate de la Poliţia municipiului, au fost prezenţi în mijlocul cetăţenilor, în Parcul Dragalina şi în zona Centrului civic din localitate. Aici, poliţiştii i-au informat pe cetăţeni cu privire la operaţionalizarea în România a mecanismului „Alertă răpire copil!” şi la ce presupune declanşarea acestui mecanism. Persoanele contactate, în jur de 120, au primit câte un ,,fluturaş” realizat în cadrul campaniei, de unde pot afla mai multe informaţii despre mecanismul „Alertă răpire copil!”. Alături de poliţişti, de această dată în calitate de voluntari, s-au aflat şi lucrătorii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin.

Odată cu această acţiune, la nivelul judeţului Caraş-Severin s-a încheiat seria de activităţi prevăzute în cadrul campaniei, bilanţul fiind unul pozitiv. Astfel, au fost expuse 98 de afişe în zone cu trafic mare de persoane (inclusiv la nivelul Posturilor comunale de poliţie, dar şi la parteneri – instituţii publice şi centre comerciale importante din Reşiţa), au fost contactaţi în mod direct, în cadrul acţiunilor desfăşurate, peste 700 de cetăţeni, cei mai mulţi (692) primind şi câte un ,,fluturaş” realizat în cadrul campaniei, a fost făcută o secţiune dedicată special acestui subiect pe site-ul I.P.J. Caraş-Severin, iar mass-media s-a implicat activ în promovarea mecanismului „Alertă răpire copil!”, atât prin invitaţii adresate poliţiştilor pentru a participa la emisiuni radio, cât şi prin difuzarea spoturilor audio-video realizate în cadrul campaniei.

Carmen SENCO