Terapie intensivă pe roţi, la Caransebeş


La sfârşitul săptămânii trecute, la Caransebeş a ajuns o Ambulanţă pentru terapie intensivă mobilă, care va ajuta la salvarea de vieţi omeneşti. În următorul interval va fi stabilit personalul care va fi încadrat să lucreze pe autoutilitară, apoi va urma instruirea acestuia, şoferii care vor deservi autovehiculul fiind angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Ambulanţa a fost achiziţionată din fonduri europene, printr-un proiect derulat în parteneriat de judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. (C. Senco)


Ambulanţă de prim-ajutor şi una de reanimare, care vor ajuta la salvarea de vieţi omeneşti, au ajuns, vineri, 29 iulie, în teritoriu. Maşina dedicată acordării de prim-ajutor calificat a plecat la Bozovici, iar cea de terapie intensivă mobilă, la Caransebeş. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin (ISU), plt. Anca Balint, a menţionat că după această etapă vor urma stabilirea personalului care va fi încadrat pe maşini, apoi instruirea acestuia. În ceea ce priveşte şoferii, aceştia vor fi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Autoutilitarele specializate sunt achiziţionate din fonduri europene, în cadrul unui proiect în valoare de 50 de milioane de lei, derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, înfiinţată prin asocierea judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. În prima etapă, Regiunea Vest beneficiază de 10 autospeciale noi. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Timiş se va înnoi cu o Ambulanţă de prim-ajutor, două de reanimare şi un Centru mobil de comandă, echipat şi dotat.

În cadrul acestui proiect, ISU Caraş-Severin va mai primi trei autospeciale cu spumă, o autospecială de cercetare nucleară şi biologică, şi una pentru descarcerări grele, la care se mai adaugă două autospeciale complexe, de intervenţie rapidă.

Carmen SENCO