Doar o chestiune de timp
Caransebeşul, mai bogat cu 1.200 de locuri de muncă!
Conducerea Primăriei Caransebeş, împreună cu reprezentanţii Grupului Incontro din Timişoara, care deţine în municipiu halele în care îşi desfăşoară activitatea Grupul Sumitomo, au fost recent la Bucureşti, la Agenţia Naţională în domeniul Energiei. Motivul acestei deplasări l-a constituit avizarea racordării la reţeaua de gaz metan a noii hale de producţie, unde urmează să lucreze încă 1.200 de angajaţi, pe lângă cei 2.400 de salariaţi, câţi numără în prezent firma AWS, în municipiul de pe Timiş şi Sebeş. (C. Senco)
Creşterea numărului de locuri de muncă în zona Caransebeş a devenit certitudine. Conducerea Primăriei Caransebeş a avut, recent, o întâlnire cu reprezentanţii Grupului Incontro din Timişoara, care deţine în municipiul de pe Timiş şi Sebeş câteva hale de producţie în care-şi desfăşoară activitatea Grupul Sumitomo, producător de cabluri electrice auto. Împreună au făcut o deplasare la Bucureşti, la Agenţia Naţională în domeniul Energiei. „Motivul a fost legat de extinderea investiţiei din zona Caransebeş cu încă o hală, faţă de cele două care funcţionează deja şi unde îşi desfăşoară activitatea 2.400 de angajaţi, în noua hală urmând să lucreze alţi 1.200 de salariaţi. Fiind foarte importantă extinderea activităţii pentru un număr atât de mare de persoane, împreună cu directorul AWS Sumitomo, Cătălin Tischer, şi reprezentanţii firmei Incontro, am găsit înţelegere la conducerea Agenţiei, pentru a aviza racordarea la gaz metan a noii hale de producţie, astfel încât noua investiţie să poată fi realizată şi prin care Skoda să fie prezentă, în cel mai scurt timp, la Caransebeş”, ne-a spus primarul Marcel Vela.
Intervenţia către Agenţia Naţională în domeniul Energiei a fost neapărat necesară, altfel, presat de timp, AWS Sumitomo ar fi putut cere recolizarea investiţiei în Bulgaria, în zona Mezdra, unde are câteva unităţi de producţie funcţionale în domeniu. Primarul Marcel Vela a mai declarat că în această perioadă se aşteaptă cu interes răspunsul Agenţiei Naţionale în domeniul energiei referitor la racordarea la reţeaua de gaz metan, racordare care, faptic, este autorizată şi executată şi la care, practic, nu trebuie decât să fie deschis robinetul.
Avizarea consumului suplimentar de gaz metan necesar pentru încălzirea noii locaţii, care este ridicată chiar la graniţa municipiului de pe Timiş şi Sebeş cu comuna Buchin, a fost întârziată, motivul oficial oferit de reprezentanţii ANRE pentru întârziere fiind acela că localitatea Buchin nu figurează la Romgaz ca localitate racordată la reţeaua naţională de distribuţie a gazului metan. Imediat după rezolvarea situaţiei, încă 1.200 de persoane vor avea un loc de muncă, unde oamenii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime.
Carmen SENCO