AS Voinţa Lupac – FC Caransebeş 7-6 (1-1, 3-3)
Miercuri, 15 august, s-a disputat cea de a doua etapă din Cupa României la fotbal, în cadrul căreia s-au întâlnit formaţiile Voinţa Lupac şi FC Caransebeş. Meciul se anunţa a fi unul de mare luptă şi, la fel, de mare spectacol, având în vedere că gazdele, care au terminat sezonul trecut pe locul II al clasamentului în Liga a IV-a şi anunţându-şi clar intenţiile de promovare în eşalonul superior, i-au eliminat în turul precedent pe reşiţenii de la FCM 2012, după o partidă extrem de disputată, încheiată la loviturile de la 11 metri. Timpul frumos, interesul şi miza jocului au adus pe terenul din Lupac un mare număr de spectatori, atât din comună, cât şi din cele două municipii ale judeţului, Reşiţa şi Caransebeş.
Prima ocazie de a înscrie şi-au trecut-o în cont gazdele, în chiar minutul 4, atunci când căpitanul Lazarovici a bătut periculos, pe jos, o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-stânga, mingea a ajuns la Mozici, care a pus latul la 6 metri, însă balonul a trecut peste poarta gugulană.
Scorul a fost deschis de gazde, în minutul 6, când Dömöndi l-a angajat pe dreapta pe Străin, acesta a intrat în careul gugulan şi, deşi talonat de Nemţescu şi Costachi, a prins un şut de excepţie, din unghi, cu care l-a învins pe portarul Cioloca. Imediat, caransebeşenii au ripostat, lovitura liberă executată de Staicu, de la 30 de metri, fiind respinsă în bara transversală de Caramalău, însă portarul gazdelor s-a accidentat la acea fază, fiind înlocuit cu Petruţ.
În minutul 25, Costachi – unul dintre cei mai buni jucători ai oaspeţilor în această partidă – a pătruns pe stânga, a centrat până la Bârsan, acesta a întors în careu până la Vijulie, însă lobul tânărului caransebeşean a fost respins din faţa porţii de Gliguţă. Peste 4 minute, Şandru a trimis o centrare plouată de pe partea stângă, însă nou-intratul Petruţ a reuşit să scoată de sub bara transversală. În minutul 31, Nemţescu l-a faultat pe Ursu la 17 metri, lovitura liberă executată direct pe poartă de Oncică fiind apărată de Cioloca.
Egalarea a venit în minutul 37, atunci când Bârsan l-a angajat, central, pe Bâldea, care, rămas singur cu Petruţ, l-a executat pe acesta cu sânge rece, cu un şut de la 12 metri.
Încet, încet, oaspeţii au pus stăpânire pe joc, o bună perioadă fiind cu fundaşii la mijlocul terenului, gazdele contraatacând tăios de fiecare dată când au avut ocazia s-o facă.
Repriza secundă a început cu gugulanii în atac, însă jucătorii Voinţei au avut posibilitatea să înscrie în minutul 47, atunci când Străin a expediat un şut excelent de la 22 de metri, Cioloca scoţând mingea de sub transversală în ultimul moment. Golul al doilea al caransebeşenilor a venit în minutul 50, fiind înscris după o fază frumoasă, în care Staicu a întors tot flancul drept al apărării gazdelor, a centrat până la Bârsan, acesta l-a servit pe Firoiu, aflat pe dreapta, fundaşul oaspeţilor şutând nectruţător în plasa porţii lui Petruţ.
În continuare, gugulanii s-au jucat cu ocaziile de gol, convinşi că aveau meciul în mână. În minutul 55, Bârsan a şutat din careu, însă Lazarovici a reuşit să devieze mingea în corner, pentru ca, în minutul următor, Văcărescu să insiste la o minge care se ducea în aut de poartă, să recupereze, centrarea sa fiind trimisă de Staicu, de la doar 10 metri, pe lângă poarta lui Petruţ.
Oaspeţii şi-au mărit avantajul pe tabela de marcaj în minutul 67, în urma unui penalty acordat după un fault al lui Târbăţ asupra lui Bârsan, în suprafaţa de pedeapsă, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Suru.
Iritaţi şi impulsionaţi de acest gol, jucătorii Voinţei au replicat instantaneu, în doar două minute ajungând la poarta gugulană, şutul lui Mozici fiind respins cu greutate de Cioloca, însă numai până la Târbăţ, care a înscris de la 6 metri.
În minutul 71, Staicu a făcut o fază de toată frumuseţea pe partea stângă, a driblat tot ce i-a ieşit în faţă, după care a tras de la 12 metri, însă portarul gazdelor a prins în doi timpi.
Mai ambiţioşi şi impulsionaţi din tribune de spectatori, jucătorii Voinţei au forţat egalarea, atacând dezlănţuit. În minutul 78, puteau face acest lucru, însă Cioloca s-a întins şi a scos de la rădăcina barei şutul din cădere, de la 10 metri, al lui Mozici.
„Centralul” Dorian Micloşină a arătat 5 minute de prelungiri, în primul dintre acestea, Ursu pătrunzând în careu, Firoiu a ridicat piciorul până în dreptul feţei jucătorului gazdelor, care s-a prăbuşit, obţinând lovitura de la 11 metri, iar fundaşul caransebeşean a văzut cartonaşul roşu, fiind eliminat de pe teren. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă de Dömöndi, care a împins partida în prelungiri.
Un moment important s-a petrecut în prelungiri, în minutul 95, atunci când Frenţ l-a angajat în adâncime pe Bârsan, iar acesta, rămas singur cu Petruţ, la doar 12 metri, şi-a aranjat calm balonul, însă şutul său, care părea o simplă formalitate, a trecut la câţiva centimetri de bara din dreapta porţii gazdelor.
În minutul 97, Voinţa putea să înscrie golul victoriei, însă Cioloca a scos de sub transversală şutul bun, de la 25 de metri, expediat de Oncică. Ultima ocazie de a pune capăt meciului înainte de a se ajunge la loviturile de departajare i-a aparţinut lui Dubei, care, în minutul 102, a trimis cu capul, peste poartă, centrarea venită din lovitura liberă executată de Suru.
Astfel, s-a ajuns la ruleta loviturilor de la 11 metri. Pentru gazde au marcat Lazarovici, Dömöndi, Nica şi Mozici, iar pentru gugulani, Bârsan, Costachi şi Suru.
FC Caransebeş: Cioloca, Firoiu, Dubei, Nemţescu (Ov. Bălan), Costachi, Vijulie (Văcărescu), Suru, Bâldea, Şandru, Staicu (Frenţ), Bârsan; rezerve: Socaci, N. Bona, Covăsală. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.
Voinţa Lupac: Caramalău (Petruţ), Gruescu, Gliguţă (Nica), Vişatovici, Târbăţ (Izvernar), Mozici, Lazarovici, Ursu, Dömöndi, Oncică, Străin; rezerve: Ispas, Avram. Antrenor, Bosko Vişatovici.
A arbitrat la centru Dorian Micloşină (Reşiţa), asistat la cele două linii de Răzvan Nistoran (Oraviţa) şi Cristian Radu (Anina).
Programul turului Ligii a IV-a, Sezonul 2012-2013
Etapa I, 25 august
A.S. Croaţia Clocotici – C.S. Metalul Oţelu Roşu
A.S. Hercules Băile Herculane – A.S. Oraviţa
A.S. Voinţa Lupac – A.S. Minerul Dognecea
A.S. Voinţa Răcăşdia – F.C.S. Bistra Glimboca
A.S. Metalul Bocşa – A.S. Prolaz Karasevo
A.S. Minerul Anina – A.S. Berzasca
C.S. Gloria Reşiţa – A.S. Nera Bozovici
F.C. Moldova Noua – C.S. Scorilo Autocatania II Caransebeş
Semenicul Văliug stă.
Etapa a II-a, 1 septembrie
Minerul Dognecea – Voinţa Răcăşdia
Bistra Glimboca – Minerul Anina
Prolaz Karasevo – Gloria Reşiţa
Autocatania II – Semenicul Văliug
Croaţia Clocotici stă.
Etapa a III-a, 8 septembrie
Croaţia Clocotici – Autocatania II
Metalul Bocşa – Bistra Glimboca
Minerul Anina – Voinţa Răcăşdia
Moldova Nouă – Prolaz Karasevo
Semenicul Văliug – Nera Bozovici
Băile Herculane stă.
Etapa a IV-a, 15 septembrie
Voinţa Răcăşdia – Metalul Bocşa
Minerul Dognecea – Minerul Anina
Bistra Glimboca – Gloria Reşiţa
Prolaz Karasevo – Semenicul Văliug
Nera Bozovici – Croaţia Clocotici
Autocatania II – Băile Herculane
Voinţa Lupac stă.
Etapa a V-a, 19 septembrie
Croaţia Clocotici – Prolaz Karasevo
Băile Herculane – Nera Bozovici
Gloria Reşiţa – Voinţa Răcăşdia
Moldova Nouă – Bistra Glimboca
Oraviţa stă.
Etapa a VI-a, 22 septembrie
Voinţa Răcăşdia – Moldova Nouă
Minerul Dognecea – Metalul Bocşa
Bistra Glimboca – Semenicul Văliug
Prolaz Karasevo – Băile Herculane
Oţelu Roşu stă.
Etapa a VII-a, 29 septembrie
Croaţia Clocotici – Bistra Glimboca
Voinţa Lupac – Prolaz Karasevo
Semenicul Văliug – Voinţa Răcăşdia
Oraviţa – Nera Bozovici
Minerul Dognecea stă.
Etapa a VIII-a, 3 octombrie
Voinţa Răcăşdia – Croaţia Clocotici
Minerul Anina – Semenicul Văliug
Minerul Dognecea – Gloria Reşiţa
Bistra Glimboca – Băile Herculane
Autocatania II stă.
Etapa a IX-a, 6 octombrie
Croaţia Clocotici – Minerul Anina
Băile Herculane – Voinţa Răcăşdia
Voinţa Lupac – Bistra Glimboca
Semenicul Văliug – Metalul Bocşa
Autocatania II – Minerul Dognecea
Nera Bozovici stă.
Etapa a X-a, 13 octombrie
Voinţa Răcăşdia – Voinţa Lupac
Metalul Bocşa – Croaţia Clocotici
Minerul Anina – Băile Herculane
Gloria Reşiţa – Semenicul Văliug
Minerul Dognecea – Moldova Nouă
Nera Bozovici – Autocatania II
Prolaz Karasevo stă.
Etapa a XI-a, 20 octombrie
Croaţia Clocotici – Gloria Reşiţa
Băile Herculane – Metalul Bocşa
Semenicul Văliug – Moldova Nouă
Nera Bozovici – Minerul Dognecea
Autocatania II – Prolaz Karasevo
Berzasca stă.
Etapa a XII-a, 27 octombrie
Gloria Reşiţa – Băile Herculane
Moldova Nouă – Croaţia Clocotici
Minerul Dognecea – Semenicul Văliug
Prolaz Karasevo – Nera Bozovici
Bistra Glimboca stă.
Etapa a XIII-a, 3 noiembrie
Croaţia Clocotici – Semenicul Văliug
Băile Herculane – Moldova Nouă
Prolaz Karasevo – Minerul Dognecea
Autocatania II – Bistra Glimboca
Voinţa Răcăşdia stă.
Etapa a XIV-a, 10 noiembrie
Croaţia Clocotici – Minerul Dognecea
Voinţa Răcăşdia – Autocatania II
Semenicul Văliug – Băile Herculane
Bistra Glimboca – Nera Bozovici
Minerul Anina stă.
Etapa a XV-a, 17 noiembrie
Băile Herculane – Croaţia Clocotici
Voinţa Lupac – Semenicul Văliug
Prolaz Karasevo – Bistra Glimboca
Nera Bozovici – Voinţa Răcăşdia
Autocatania II – Minerul Anina
Metalul Bocşa stă.
Etapa a XVI-a, 24 noiembrie
Croaţia Clocotici – Voinţa Lupac
Băile Herculane – Minerul Dognecea
Voinţa Răcăşdia – Prolaz Karasevo
Metalul Bocşa – Autocatania II
Gloria Reşiţa stă.
Etapa a XVII-a, 1 decembrie
Voinţa Lupac – Băile Herculane
Minerul Dognecea – Bistra Glimboca
Prolaz Karasevo – Minerul Anina
Autocatania II – Gloria Reşiţa
Moldova Nouă stă.