Ziua de sâmbătă, 9 martie, a adus locuitorilor din Sacu o suită de evenimente culturale. Începând cu ora 16, a avut loc oficializarea donaţiilor de carte făcute Bibliotecii Comunale „Timotei Popovici”, volume dăruite din suflet de familia Roxana şi Doru Maniu, oameni care au îndrăgit comunitatea din Sacu, precum şi de carte franceză, făcute de Primăria Saint Trivier de Courtes şi de familia Velon din Franţa. Cu acest prilej, elevii Cercului „Prietenii limbii franceze„, coordonaţi de prof. Petru Băloni, au recitat poezii în limba lui Charles Baudelaire.
În prezenţa primarului Nicolae Daminescu, a preotului Mihai Rosoca, a directoarei Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” din Reşiţa, Clara Constantin, a lui Mihai Junea de la Radio Timişoara, a lui Mihai Alin Grecu – reprezentant regional training Irex România, a cadrelor didactice, a iubitorilor de carte şi a amicilor Bibliotecii, s-a făcut şi lansarea cărţii „MĂRŢIŞOARE-POEZII, pentru mămici, de la copii”.
Această carte, ce cuprinde poezii ale elevilor din clasa a III-a, realizată de prof. Hildegardth Cornean, în calitate de îndrumător al acestor copii, şi de Biblioteca Comunală „Timotei Popovici” din Sacu, reprezintă o premieră pentru comunitate. Totodată, a fost făcută prezentarea proiectului „Olimpiada de citit”, pe care Biblioteca l-a iniţiat pentru copii, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Sacu. Acesta se adresează copiilor din clasele II-V, pe baza lecturilor specifice fiecărei clase. Proiectul reprezintă o încurajare a cititului pentru copiii de vârstă şcolară şi are ca premiu o multifuncţională color, oferită de SC Fertil Semi Rom SRL.
Concursul va începe în 1 aprilie, dată la care va fi disponibil şi regulamentul acestuia. Evenimentul a continuat cu spectacolul intitulat „MIRACULOSUL ETERN FEMININ”, pe care elevii Şcolii cu clasele I-VIII din Sacu şi cei ai Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara l+au dedicat Femeilor şi zilei de 8 Martie.
Elevii clasei a III-a au recitat din creaţiile proprii, apoi au înmânat mamelor câte o carte şi o floare. A urmat apoi recitalul talentaţilor elevi ai Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, pe scenă evoluând Andreea Libiţa – pian, Diana Voica – pian, Andrei Surugiu – pian, Denisa Tirlea, clasa a IV-a – pian, toţi coordonaţi de prof. Roxana Maniu, formaţia „Intermezzo”, compusă din Mariana Radu, clasa a XII-a – vioară, Daniel Mehedinţi, clasa a XII-a – violoncel, Debora Matiş, clasa a IX-a – vioară, şi Andrei Cobzaru, clasa a IX-a – violă, coordonaţi de prof. Elfride Mora.
Finalul serii a aparţinut „Big Brothers Band” – Mihai Bîzgam, clasa a XI-a – clarinet, Beniamin Lorea, clasa a XI-a – pian, Paul Negruţ, clasa a X-a – percuţie, şi Alexandru Rizea, clasa a X-a – chitară bass, formaţie care a primit cei trei DA la emisiunea Românii au talent din data de 8 martie.
Bogdan NAUM