Miercuri, 15 octombrie, în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului Caransebeş a avut loc prezentarea volumelor „Cu drag, Titus” – autor, Titus Crişciu, şi „Iarba din curtea mea”, semnat de artistul plastic Mihai Vintilă. Pe lângă cei doi autori, la manifestare au fost prezenţi Filip Strejariu, viceprimarul municipiului Caransebeş, Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii „Mihail Halici”, criticul Adrian Stepan, scriitorul Mihail Rădulescu, Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru”, şi dr. Romeo Dumitrescu.
În prezenţa unui numeros public, viceprimarul Filip Strejariu a transmis salutul cordial al primarului Marcel Vela, care şi-a exprimat regretul că nu poate participa la o asemenea acţiune, care a reunit personalităţi importante ale vieţii culturale a judeţului şi care nu se întâmplă în fiecare zi. „Este o onoare că în Aula «1 Decembrie 1918» a Primăriei Caransebeş, loc încărcat de tradiţie şi care respiră istorie din toţi porii, să avem astăzi doi eminenţi oameni de cultură din judeţul nostru. Şi când spun acestea, mă refer la Titus Crişciu, cunoscut ziarist şi publicist, dar mai ales recunoscut şi cunoscut pentru minunatele cărţi, interviuri cu diverse personalităţi ale vieţii publice şi ale lumii artelor din Caraş-Severin şi din întreaga ţară. De asemenea, împreună cu noi se află domnul dr. Mihai Vintilă, născut în Caransebeş, dar şi Cetăţean de Onoare al municipiului nostru, oraşul recunoscându-i astfel meritele pe care le are. S-a format ca medic veterinar, dar ca vocaţie este artist plastic, organizator a numeroase tabere, dar şi expoziţii de pictură naivă. Dar pentru că domnii Vintilă şi Crişciu iubesc cuvântul la fel ca şi culoarea, astăzi avem parte de lansarea a două volume, a două cărţi dintr-o operă literară valoroasă, a unsprezecea lansare de carte pentru dr. Vintilă şi a patrusprezecea a lui Titus Crişciu”, a spus Filip Strejariu.
În continuare, Mircea Moscovici a vorbit despre faptul că cei doi autori nu sunt pentru prima dată la Caransebeş, ei mai având lansări de carte în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului, şi chiar în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei. În sală aflându-se mulţi tineri, directorul Bibliotecii Municipale le-a prezentat acestora biografiile şi activitatea artistică ale celor doi scriitori.
La rândul său, criticul Adrian Stepan a mărturisit că este o mare cinste pentru el să poată prezenta în faţa publicului caransebeşean cărţile celor doi foarte buni prieteni. Despre cei doi scriitori au mai vorbit Ioan Cojocariu, scriitorul Mihail Rădulescu şi dr. Romeo Dumitrescu.
Între luările de cuvânt, câteva momente cu totul deosebite au prezentat grupul „Doctor Romy”, compus din dr. Romeo Dumitrescu – vioară, prof. Marius Dobre – contrabas şi prof. Eduard Gentile Ailenei – orgă, care a încântat publicul cu câteva melodii din repertoriul naţional şi internaţional, dar şi una proprie. Organizatorii acestui reuşit eveniment au fost Primăria Municipiului Caransebeş şi Biblioteca Municipală „Mihail Halici”.
Ştefan ISAC