Ca urmare a întocmirii unei situaţii cerute de Guvern în vederea implementării Legii retrocedărilor, astfel încât să se facă un inventar exact al terenurilor disponibile la nivelul municipiului, administraţia caransebeşeană a identificat o suprafaţă de 118 hectare care în acte figurau ca păşune, dar care pot fi încadrate şi la categoria „păduri”.
„Pentru a evita situaţia în care, la Caransebeş, să fie împroprietărit de către autorităţile centrale vreun potenţial proprietar, am executat verificări pentru a aduce la realitatea din teren toate documentaţiile din baza de date a Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Astfel, în jurul Caransebeşului, în zona care figura ca păşune, am identificat aproape 118 hectare care pot fi evidenţiate ca păduri. Le mulţumesc celor de la Romsilva şi de la Cadastru, care au înţeles că vrem să protejăm domeniul public, pentru a nu fi în situaţia care s-a înregistrat în alte judeţe, unde suprafeţe întregi au fost retrocedate unor reţele ilegale specializate în acest domeniu”, a declarat primarul Marcel Vela.
Acum, pe lângă pădurea proprietate publică existentă în perimetrele cartierelor Teiuş şi Jupa, administraţia locală va avea un amenajament silvic care va mări patrimoniul municipiului cu 118 hectare, prin aceasta urmând să crească totodată şi potenţialul ecologic al zonei.
Bianca METEŞ