În data de 9 octombrie, la București a avut loc întâlnirea Adunării Generale a Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG. Principalele subiecte de pe ordinea de zi au vizat armonizarea activităților celor opt Agenții pentru Dezvoltare Regională (ADR) din România în demersurile de implementare ale Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, alegerea noii conduceri a Asociației ROREG, precum și stabilirea unui plan de activități pentru următorii doi ani.
Președintele ROREG, Sorin Maxim, a prezentat activitățile care au fost desfășurate în cadrul Asociației ROREG în perioada aprilie 2015 – octombrie 2017. De asemenea, au fost purtate discuții privind corelarea activităților de evaluare și selecție a proiectelor, precum și a sistemului de implementare și monitorizare a proiectelor contractate în cadrul POR 2014-2020, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al ADR Vest.
Totodată, în cadrul reuniunii de la București a fost aleasă noua conducere a Asociației ROREG pentru un mandat de doi ani. Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, a fost reconfirmat în funcția de președinte al Asociației ROREG, iar vicepreședinți au fost aleși Marilena Bogheanu, director general ADR Sud-Vest Oltenia, și Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est.
În ceea ce privește planurile de viitor, noua echipa de conducere a Asociației ROREG a propus organizarea în anul 2018 a unei conferinţe naționale, Forumul Regiunilor, un eveniment de promovare a regiunilor și a domeniului dezvoltării regionale. De asemenea, Asociația ROREG va continua să acționeze ca interfață în relația cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, şi autorităţile centrale, pentru o abordare unitară și comună asupra aspectelor şi intereselor care vizează implementarea POR 2014-2020.
Asociația ROREG este un organism neguvernamental care își propune să acționeze activ pentru atragerea de investiții și dezvoltarea de proiecte, să asigure reprezentativitatea în relația cu instituțiile naționale și internaționale, să susțină și să îmbunătățească atitudinea favorabilă dezvoltării regionale în rândul administrației publice locale și centrale, al altor instituții și organizații de interes public. Activitatea acestei asociații este în primul rând orientată în folosul cetățenilor din România, care trebuie să beneficieze în mod real de avantajele oferite de atragerea de fonduri nerambursabile prin activitatea celor opt Agenții pentru Dezvoltare Regională din țară.
Bianca METEŞ