Marţi, 1 mai, a avut loc deschiderea oficială a Ştrandului Municipal din Caransebeş, deşi amatorii de apă şi soare au avut acces gratuit în incinta acestuia încă de sâmbătă dimineaţă, iar numărul acestora nu a fost unul deloc mic.
„L-am întrebat pe managerul Casei de cultură, Ioan Cojocariu, el având o experienţă mai îndelungată în materie de organizări de evenimente, dacă îşi aduce aminte dacă vreodată acest ştrand a fost deschis de 1 Mai şi mi-a răspuns că nu, cu toate că, în epoca în care a fost construit, aşa cum bine îmi aduc eu aminte, el se numea chiar «1 Mai». Pornind de la însăşi această denumire, anul acesta ne-am propus, ajutaţi bineînţeles şi de vremea favorabilă, să-l deschidem chiar la această dată, pentru a compensa, oarecum, şi întârzierea cu care am făcut-o anul trecut, în luna septembrie, momentul stârnind la vremea respectivă multe ironii. Dacă vremea va fi favorabilă, cred că, anul acesta, ştrandul va fi un real succes, pentru că arată foarte bine, sunt spaţii de joacă, pentru activităţi sportive, iar bazinele de înot arată extraordinar. Bineînţeles, însă, că succesul nu se poate materializa fără prezenţa, în număr mare, a caransebeşenilor, şi nu numai a lor, şi fac pe această cale o invitaţie tuturor oamenilor din zonă, să vină şi să se bucure de soare şi de condiţiile deosebite pe care le oferă ştrandul din municipiu. De asemenea, aşa cum am făcut-o şi anul trecut, vreau să mulţumesc celor care s-au implicat în mod direct în amenajarea acestui ştrand, firmei care s-a ocupat de pavelare, celor care au lucrat la amenajarea celor trei bazine, precum şi angajaţilor Serviciului Public de Întreţinere şi Reparaţii, domnului director Gheorghe Ştefan, şi Luminiţei Verdeş, şefa Serviciului Public «Piaţa Gugulanilor», în administrarea căruia s-a aflat până deunăzi acest ştrand, iar dacă am uitat pe cineva, îmi cer iertare”, a spus primarul Felix Borcean.
În măsura în care se va prezenta cineva la licitaţia organizată de administraţia locală, în curând se va deschide şi cea de doua terasă. „Eu îi invit pe toţi cei interesaţi de activităţile comerciale să se prezinte la această licitaţie, îi asigur că va fi una cât se poate de transparentă şi corectă, şi este în beneficiul tuturor să avem cât mai multe astfel de spaţii, pentru că şi suprafaţa ştrandului este mare”, a mai spus edilul municipiului.
Biletul de intrare în ştrand va costa 15 lei pentru adulţi, aici fiind incluse şi şezlonguri, în limita posibilităţilor, 10 lei pentru copiii sub 14 ani, accesul fiind gratuit pentru cei cu vârsta de până la 4 ani. De asemenea, cei care vor să închirieze o pergolă, cu două şezlonguri şi o măsuţă, vor trebui să scoată din buzunar 30 de lei. Programul este de marţi până duminică, între orele 10 şi 20, în zilele de luni ştrandul fiind închis.
Anul trecut, la ştrand a fost făcută compartimentarea bazinului mare, de dimensiuni olimpice, respectiv 50/25 metri şi o adâncime de 2,20 metri, oferind astfel posibilitatea folosirii bazinului şi de către persoane care nu ştiu să înoate, acum existând două bazine, unul de 25/15 metri şi 1,20 metri adâncime, şi un altul de 25/25 metri şi 1,60 metri adâncime. Între cele două a fost creată o cameră tehnică de 25 de metri lungime şi 10 metri lăţime, în care ar fi trebuit să fie înglobate pompele de recirculare a apei şi sistemele de filtrare, a căror instalare, conform declaraţiilor primarului Felix Borcean, a fost amânată. De asemenea, s-au mai făcut o serie de modificări la bazinul mic, unde a fost montat un tobogan pentru copii şi a fost amenajată o zonă de plajă cu umbrele şi şezlonguri.
Bianca METEŞ