Primul semn că în Consiliul Local Caransebeş s-a produs un cutremur a fost dat în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii trecute a acestui for, atunci când a fost supus la vot proiectul de hotărâre privind modificarea salariilor angajaţilor Primăriei, în sensul ca, la funcţiile contractuale de execuţie pe grade şi trepte profesionale, coeficienţii de grad zero să fie egali cu coeficienţii funcţiilor publice de execuţie.
Proiectul a fost iniţiat de liderul grupului social-democrat din Consiliul local, Florin Bogdea, iar liberalii erau decişi să se abţină de la vot, ceea ce, în condiţiile în care aceştia au zece consilieri, iar social-democraţii nouă, ar fi însemnat că propunerea ar fi fost respinsă.
În momentul votului, însă, s-a constatat că balanţa a fost înclinată de liberalul Ioan Pop, care a făcut opinie separată de colegii săi, astfel că proiectul a trecut.
Dincolo de formularea tehnicistă din enunţul proiectului de hotărâre, este vorba despre faptul că angajaţilor din Primăria Caransebeş şi din serviciile insituţiei, care nu au statutul de funcţionari publici, li se vor majora salariile ca şi funcţionarilor publici cu funcţii de execuţie.
În raportul directorului economic al Primăriei, Horia Irimia, se precizează că, până în momentul de faţă, cum Legea bugetului pe 2019 nu a fost încă publicată, nu se poate pronunţa în ceea ce priveşte resursele financiare pentru acest an.
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de fostul city-manager Andrei Ungur, după încheierea şedinţei, viceprimarul Marius Isac a ţinut să precizeze că grupul liberal din Consiliul local nu se opune majorării salariilor angajaţilor Primăriei, dar au decis să se abţină de la vot, deoarece doreau să ştie, în primul rând, care va fi impactul bugetar al acestor creşteri salariale.
Sonia BERGER