Jocul, tradiţie perenă la Armeniş



În zilele de 9 și 10 august, începând cu ora 19, pe platoul din faţa Căminului Cultural Armeniș a avut loc cea de a cincea ediţie a Festivalului folcloric „Jocul popular – tradiţie perenă pe Valea Timişului, 2019”, manifestare organizată de Asociaţia Cultural-Folclorică „Armenişana”, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, al Centrului Judeţean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, şi al Primăriei Armeniș.
În deschidere, vineri, a avut loc o scurtă paradă a portului popular, care s-a oprit pe platoul din fața instituţiei de cultură. În continuare, directorul festivalului, Mitru Dragomir, care este şi directorul Căminului Cultural din Armeniş, i-a mulţumit directorului Direcţiei de Drumuri Judeţene, Martin Motolan, şi, în semn de recunoştinţă, i-a transmis prin acesta preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, o Diplomă de Excelenţă pentru sprijinul acordat şi implicarea deosebită acordată în buna desfăşurare a manifestării.
În prima zi, au evoluat pe scena din faţa Căminului Cultural din Armeniş ansamblurile „Brâuleţul” din Celaru, judeţul Dolj, „Soko” din Socol, „Lugojana” al Casei de Cultură a municipiului Lugoj, „Valea Prahovei” din Bucureşti, şi „Armenişana”.
Sâmbătă, şi-au dat concursul formaţiile artistice „Voitegana” din Voiteg, judeţul Timiş, „Bobocica” a Casei de Cultură „Amza Pellea” din Băileşti, judeţul Dolj, „Datina Turdeană” din Turda, judeţul Cluj, „Valea Prahovei” din Bucureşti, şi „Mărginimea” din Sibiu.
La buna desfăşurare a festivalului şi-au adus contribuţia sponsorii Ioan Berthe, originar din Armeniş, dar stabilit în Belgia, ing. Gheorghe Lăzărescu din Teregova, Ioan Vetreş, Ionel Dragomir, Balasz Gheza, precum şi Niky Botoş din Caransebeş.
Ştefan ISAC