În raportarea de joi, 21 mai, a Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin privind situaţia persoanelor infectate cu COVID-19 în judeţ a apărut informaţia că există un al 111-lea caz, un motociclist din Armeniş care s-a accidentat duminică, a fost dus la Timişoara, unde a fost operat la Neurochirurgie, fiind depistat ulterior pozitiv. Ancheta epidemiologică era în curs, fiind efectuată de dr. Adrian Struț, de la Caransebeș. Era vorba despre un accident de circulaţie produs duminică, 17 mai, în apropiere de Muntele Mic, bărbatul rănit fiind angajat al Primăriei Armeniş.
În ciuda faptului că au apărut informaţii cum că la Spitalul Municipal Caransebeş ar fi în desfăşurare o anchetă epidemiologică, reprezentanţii DSP Caraş-Severin spun că doar contacţii persoanei accidentate au fost chestionaţi.
„În momentul de faţă se desfăşoară o anchetă epidemiologică ce vizează contacţii bărbatului, şi nu Spitalul Municipal Caransebeş. Persoana despre care vorbim a fost în concediu din data de 8 mai şi nu s-a mai prezentat la locul de muncă, astfel că nici la Primăria Armeniş nu se efectuează o astfel de anchetă”, a precizat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.
Pentru a afla mai multe amănunte, l-am contactat pe actualul manager al Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, dr. Călin Grozăvescu, care ne-a declarat că, într-adevăr, după acest eveniment s-a declanşat o anchetă epidemiologică la nivelul unităţii medicale, dar este vorba despre una internă, uzuală, ca măsură suplimentară de precauţie.
„Personalul nostru care intră în contact cu pacienţii este echipat corespunzător, urmăm întocmai protocoalele stabilite, cu atât mai mult cu cât suntem spital-suport COVID-19. În urma acestei anchete, fiind vorba despre un pacient care a ieşit pozitiv la testul pentru COVID-19, s-a stabilit că nu există niciun risc suplimentar pentru personalul nostru”, a spus Călin Grozăvescu.
Managerul spitalului a adăugat că, într-adevăr, motociclistul accidentat a ajuns la spitalul din Caransebeş în stare gravă. El a fost tratat la început la Unitatea Primiri Urgenţe, apoi la Secţia Radiologie i s-a făcut o tomografie computerizată completă, după care a fost dus de urgenţă la Secţia Anestezie Terapie Intensivă, deoarece, pe lângă plaga cerebrală, prezenta grave leziuni toracice extinse, aici fiindu-i montate tuburi pentru drenarea plămânilor, pentru ca abia apoi să fie transportat la Timişoara.
„Dacă medicii noştri nu ar fi intervenit profesionist şi cu cea mai mare promptitudine… O jumătate de oră dacă s-ar fi întârziat, pacientul n-ar fi supravieţuit. Sunt mândru de colegii mei”, a mai spus dr. Călin Grozăvescu.
Sonia BERGER