După ce şi-a luat camion, Transal Urbis vrea şi două autocompactoare noi



În cadrul unei discuţii purtate recent cu Ovidiu Chimigeriu, directorul SC Transal Urbis SRL Caransebeş, acesta a ţinut să transmită scuzele sale şi ale societăţii cetăţenilor care locuiesc în zona de transfazare a deşeurilor din municipiu, respectiv la Gara Mică din vecinătatea supermarketului Kaufland, pentru disconfortul creat în ultima perioadă.
„Societatea noastră a achiziţionat în leasing un camion pentru a ne asigura propriul transport al deşeurilor la un deponeu autorizat, a fost un leasing care s-a întins pe durata a doi ani şi s-a finalizat în cursul lunii mai. Din cauza procedurilor necesare obţinerii copiei conforme a autovehiculului, autorizaţia de transport marfă, fără de care nu putea circula, plus programarea la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru înmatricularea cu numere de Caraş-Severin, el fiind cumpărat în leasing de la Cluj, toate acestea au durat, apoi a mai intervenit şi o problemă tehnică… Din data de 15 iunie, însă, am început transportarea deşeurilor, şi în cel mai scurt timp vom reuşi să ecologizăm zona conform prevederilor legale care ţin de mediu şi de sănătatea populaţiei”, a spus Ovidiu Chimigeriu.
Directorul societăţii de salubrizare a municipiului a mai precizat că, pentru anul acesta, are ca obiectiv achiziţionarea a două autocompactoare de 16 mc, deoarece, în momentul de faţă, utilajele similare cu care lucrează au o capacitate de doar 8 mc.
„Odată cu finalizarea leasingului pentru camion, analizăm soluţii în vederea găsirii celei mai bune oferte pentru cumpărarea a două autocompactoare cu capacitatea de 16 mc. Dacă se reuşeşte deschiderea Deponeului ecologic de la Lupac, va fi mult mai simplu pentru noi, fiindcă acele autocompactoare nu vor mai trebui golite de două, trei ori pe zi, având o capacitate suficient de mare încât să colecteze deşeurile din ziua respectivă şi să şi plece la descărcat la deponeul de la Lupac. În aceste condiţii, automat, costurile pe care le aveam asigurând transportul cu camionul propriu se vor diminua considerabil”, a mai declarat Ovidiu Chimigeriu.
Autocompactoarele folosite în prezent de SC Transal Urbis SRL au o vechime de 12 ani, şi repararea lor costă tot mai mult, de la lună la lună. Ele vor fi păstrate în continuare, pentru a fi folosite în caz de nevoie, sau pentru a îmbunătăţi serviciul de colectare selectivă a deşeurilor.
Sonia BERGER