Mânăstirea situată în frumoasa staţiune Poiana Mărului şi-a sărbătorit hramul joi, 24 iunie, la sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Programul a debutat în ajun, când a fost scoasă în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Parohia Măru, care a fost dusă la mânăstire. Evenimentul a cuprins o slujbă în biserica din Parohia Măru, oficiată de părintele arhimandrit Casian Rușeț, duhovnicul Mânăstirii „Poiana Mărului”, alături de un sobor de preoți, la care au participat credincioși din localitate, dar și pelerini din alte zone. După slujbă, icoana, care datează din anul 1520 și care este pictată în Sfântul Munte Athos, a fost purtată în procesiune prin sat, după care a fost dusă în stațiune, la așezământul monahal. Aici, a fost amplasată în curtea mânăstirii, lângă altarul de vară, unde au fost oficiate slujbele din ziua de miercuri, ne-a informat Episcopia Caransebeşului.
În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, tot în altarul de vară al mânăstirii, la care au participat câteva sute de pelerini din întreg Banatul, dar și din alte zone ale țării.
La finalul Sfintei Liturghii, PS Lucian a conferit ctitorilor, Doru Cîrdei, primarul comunei Zăvoi, și lui Nicușor Schelean, Ordinul Eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”, Clasa a II-a pentru mireni, viceprimarului Petru Cander – Diploma de excelență „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, iar Consiliului local, Diploma de excelență „Episcop Emilian Birdaș”.
Atât în ajun, cât și în ziua hramului, toți credincioșii și pelerinii s-au putut ruga Maicii Domnului, închinându-se icoanei făcătoare de minuni, precum și Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul Mânăstirii Poiana Mărului. La slujbe, răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
Ştefan ISAC