Caransebeşul îşi aşteaptă elicopterul



În cadrul şedinţei extraordinare de săptămâna trecută, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 78.350 de lei Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, unitate sanitară colaboratoare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timiş, pentru dotarea şi funcţionarea Punctului de Operare Aeromedical Caransebeş. Mai exact, este vorba despre banii necesari cazării şi asigurării meselor, până la sfârşitul anului, celor cinci persoane care deservesc acest Punct de operare, respectiv 51.850 de lei, restul de 26.500 de lei fiind destinaţi dotării acestuia cu materialele necesare desfăşurării activităţii, de la combină frigorifică şi maşină de spălat, la computere, imprimante sau laptopuri.
„Sunt două componente în acest proiect pe care l-a demarat SMURD-ul. Pe de o parte este vorba despre ajutorul pe care noi îl oferim din bugetul local, şi anume întreţinerea şi repararea spaţiilor din Hangarul Nr. 1, a doua componentă fiind asigurarea cazării şi a meselor personalului operant navigant din această Bază SMURD. Astăzi am votat acest lucru. Sigur că nu se va întinde pe timp nelimitat ajutorul acesta, şi aici mă refer doar la cazare şi masă, ci va fi până la includerea în totalitate în sistemul financiar al Ministerului de Interne şi a acestei baze din Caransebeş”, a spus primarul Felix Borcean.
Edilul a mai ţinut să precizeze că, deşi Punctul de Operare trebuia inaugurat în lunile septembrie-octombrie, vina pentru amânarea acestui termen nu aparţine administraţiei caransebeşene, deoarece abia recent au sosit în ţară elicopterele, fără de care aceste baze sunt inoperante.
„Sigur că şi condiţiile trebuiau să fie cele pe care le aşteaptă personalul şi SMURD-ul. În momentul de faţă lucrurile sunt în regulă, astfel încât oricând această bază poate fi deschisă, în momentul în care vine şi elicopterul”, a mai spus Felix Borcean.
Sonia BERGER