Faţă de anul trecut, La Caransebeş, numărul şomerilor s-a dublat!


Dacă la începutul lui 2009, în evidenţele Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă existau 385 de şomeri la nivelul municipiului Caransebeş, în momentul de faţă în scriptele instituţiei sunt înregistraţi 859 de şomeri. Dintre aceştia, 762 sunt indemnizaţi, în timp ce 97 sunt în căutarea unui loc de muncă. Din păcate, în condiţiile actualei crize economice, oferta de locuri de muncă disponibile în urbea de pe Timiş şi Sebeş este săracă şi, în plus, nu există nicio slujbă pentru persoanele cu studii superioare. Astfel, în evidenţele ALOFM sunt cereri doar pentru şase lucrători comerciali şi doi bucătari. (L. Dinu)

Efectele crizei economico-financiare se fac simţite şi în urbea de pe Timiş şi Sebeş. Astfel, rata şomajului în municipiul Caransebeş este mai mult decât dublă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La începutul anului 2009, în evidenţele Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă existau 385 de şomeri, în momentul de faţă aici fiind înregistraţi un număr de 859 de şomeri. La nivelul judeţului Caraş-Severin, rata şomajului pentru luna ianuarie a anului în curs a ajuns la 10,4 la sută, faţă de 6,1 procente, atât cât era la începutul anului 2009. Dintre şomerii caransebeşeni, 762 sunt indemnizaţi, în vreme ce 97 sunt în evidenţe pentru căutarea unui loc de muncă.

Şeful Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, Nicolae Novăcescu, precizează faptul că în cadrul instituţiei pe care o conduce se pot organiza unele cursuri de calificare pe piaţa muncii, în condiţiile în care există solicitări pentru acestea. Cursurile sunt gratuite pentru şomeri, pot fi organizate atât la Caransebeş cât şi la Oţelu Roşu şi Băile Herculane, şi includ specializări precum lucrător comercial, bucătar, brutar şi frizer-coafor. Persoanele interesate să se califice în meseriile respective sunt aşteptate la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din municipiul Caransebeş, situat pe strada Vasile Alecsandri.

De adăugat şi faptul că, în condiţiile crizei economico-finaciare actuale, oferta de locuri de muncă disponibile în urbea de pe Timiş şi Sebeş este tot săracă şi, din păcate, nu există nicio slujbă pentru persoanele cu studii superioare. Astfel, la acest capitol, în evidenţele ALOFM sunt cereri pentru un număr de şase lucrători comerciali şi doi bucătari.

Liviu DINU