În perioada 13 februarie-10 martie – din cauza precipitaţiilor, a topirii bruşte a stratului de zăpadă, scurgerilor de pe versanţi, precum şi a alunecărilor de teren, în judeţul Caraş-Severin au fost afectate 30 de localităţi. Valoarea totală a pagubelor raportate de către Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi validate de către Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă a fost de peste 32 de milioane de lei. Au fost afectate drumuri comunale şi judeţene, străzi interioare, ziduri de sprijin, poduri, podeţe, apărări de mal, două staţii de alimentare cu apă, fântâni, reţele de iluminat public şi culturi agricole. Au fost avariate 11 case şi 111 anexe gospodăreşti.
Printre localităţile afectate se numără oraşul Bocşa, unde au fost avariate 17 anexe gospodăreşti (fără pagube evaluate), 10 fântâni, drum comunal pe o distanţă de aproximativ 1 km (pagubele la drum au fost de aproape 160.0000 de lei) – aici situaţia nefiind foarte gravă, însă s-a bucurat de o puternică mediatizare pe posturile naţionale de televiziune.
În perioada 25 iunie-8 iulie au fost înregistrate căderi de grindină, furtuni, precipitaţii abundente şi scurgeri de pe versanţi. În urma acestor fenomene au avut de suferit cinci localităţi din mediul rural, valoarea totală a pagubelor ridicându-se la aproape 890.000 de lei. Cea mai afectată localitate a fost Teregova, unde au fost inundate 18 case, fiind necesară evacuarea oamenilor. Pagubele înregistrate au fost în valoare de aproape 450.000 de lei.
În total, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, în această perioadă au fost avariate 22 de case (una distrusă total), patru anexe gospodăreşti, o şcoală şi trei operatori economici, drumuri comunale şi străzi interioare, reţele de canalizare, culturi agricole etc.
În perioada 13-15 octombrie – căderi abundente de precipitaţii sub formă de ploaie şi zăpadă, însoţite de viscol, ce au produs căderi masive de copaci pe unele tronsoane de drumuri din judeţ, întreruperi de energie electrică şi blocări de drumuri, îndeosebi în zonele montane. Au fost închise DN 57B (Anina-Oraviţa), DJ 582E (Prislop-Semenic) şi DJ 608A (Borlova-Telescaun-Muntele Mic) şi au rămas fără alimentare cu energie electrică 13 localităţi. Văliug, Gărâna, Brebu Nou şi staţiunea Semenic au rămas fără curent până în data de 20 octombrie, deoarece intervenţiile echipelor Enel au fost îngreunate de căderile de copaci. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a participat cu forţe şi mijloace la remedierea situaţiilor create.
În data de 16 decembrie – în urma căderilor de zăpadă, în comuna Măureni s-a prăbuşit acoperişul unei case. Nu au fost înregistrate victime, cele patru persoane care locuiau în casa respectivă fiind relocate. Situaţia a fost rezolvată la nivel local, nefiind necesară intervenţia ISU.
În perioada 19-20 decembrie – căderile abundente de zăpadă, însoţite de viscol, au dus la blocarea mai multor drumuri de pe teritoriul judeţului nostru. Au fost afectate DN 57 Oraviţa-Pojejena, DN 58 Reşiţa-Anina, DJ 582E Prislop-Staţiunea Semenic, DJ 571 Socol-Lescoviţa; 16 localităţi din zona de sud a judeţului au rămas fără alimentare cu energie electrică; cea mai gravă situaţie a fost înregistrată pe DN 57, între localităţile Răcăşdia şi Nicolinţ, unde au rămas blocate în zăpadă 75 de autovehicule şi 131 de persoane, dintre care 10 copii.