La Ezeriş, clopoţelul a sunat într-un alt fel de şcoală



Luni, la Ezeriş clopoţelul a sunat într-un alt fel de şcoală – una mai dotată, mai bogată, mai frumoasă, după cum ne-a spus primarul comunei, Ioan Rusu.
Proiectul prin care Şcoala Gimnazială „Aurel Peia din Ezeriş” a fost dotată este finanțat prin PNRR, Componenta 15 – Educație, fiind destinat dotării unităților de învățământ din comună cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.
„Scopul nostru, ca cele două școli din Ezeriş şi Soceni să aibă o înfățișare nouă și să oferim copiilor un mediu interactiv de învățare, a fost îndeplinit cu succes. Mulțumim tuturor celor implicați în proiect și celor care au contribuit la crearea unui mediu educațional modern pentru elevi. Tuturor elevilor, mari și mici, le dorim un an nou școlar cu împliniri, reușite, bucurii și amintiri frumoase! Să se bucure de cadourile şi micile atenții primite în dar chiar din prima zi de școală! Tuturor dascălilor le dorim înțelegere, putere și sănătate, iar părinților și bunicilor – multă răbdare, sănătate și iubire!”, ne-a mai spus Ioan Rusu.
La Ezeriş, colaborarea dintre autoritățile locale şi conducerea şcolii s-a concretizat prin asigurarea, pentru elevi, a unui proces educativ la standarde calitative optime începând încă din prima zi de școală. Astfel, aceştia beneficiază acum de mobilier nou, modular și adaptat particularităților de vârstă și creștere ale copilului; un laborator TIC complet dotat cu calculatoare și tehnică de ultimă generație, conectat la internet; echipament IT performant pentru fiecare clasă în parte, dublat de o rețea electrică nouă și complet refăcută pentru a răspunde noilor solicitări; masă caldă zilnică prin Programul Național „Masă sănătoasă”; materiale didactice de ultimă oră pentru fiecare disciplină în parte; câte un ghiozdan complet utilat pentru fiecare preșcolar/elev în parte.
Mădălina DOMAN

Lasă un comentariu