Muzeul caransebeşean le mulţumeşte vizitatorilor, de Ziua Turismului



Pentru că astăzi a fost sărbătorită Ziua Internațională a Turismului, conducerea Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş a ţinut să mulţumească
turiștilor care au trecut anul acesta pragul instituţiei, oameni care au venit din București, Vâlcea, Curtea de Argeș, Iași, sau din Spania, Franța, Austria sau Republica Moldova, precum și celor care au vizitat Situl Arheologic Tibiscum din Jupa, aflat pe Lista Mondială UNESCO.
„Ne dorim să dezvoltăm la Tibiscum Jupa, această ramură a turismului cultural, care reprezintă o formă de turism care atrage persoane interesate de istorie, cultură și patrimoniu. Vizitatorii acestor situri nu doar explorează ruinele civilizațiilor trecute, ci și învață despre stilurile de viață, despre arta, arhitectura și tradițiile popoarelor care au trăit acolo. În România, siturile arheologice, precum Tibiscum Jupa, Sarmizegetusa Regia sau Cetățile dacice din Munții Orăștiei, joacă un rol central în promovarea turismului cultural”, a scris managerul muzeului caransebeşean, Diana Țîrdea, pe pagina de socializare a instituţiei.
Anul acesta, tema evenimentului a fost „Turismul și investițiile verzi”, subliniind necesitatea investițiilor sustenabile care să sprijine economia, protejând în același timp mediul.
Mădălina DOMAN

Lasă un comentariu