Salvamontiştii cărăşeni, în sprijinul colegilor din Mehedinţi, pentru recuperarea unui bărbat de 70 de ani



Încă o acțiune extrem de dificilă în derulare, în Masivul Mehedinți, acțiune la care participă salvamontiști din judeţele Mehedinți și Caraș-Severin. Acțiunea a început ieri după-amiaza, când o persoană de 70 de ani a anunțat prin Serviciul 112 că s-a rătăcit şi a rămas blocată pe munte. Datorită reliefului și faptului că persoana nu putea oferi informații clare, salvamontiștii nu au reușit să o identifice decât foarte greu și cu ajutorul unei drone, informează Salvamont România.
Persoana este blocată într-un scoc din pereții dinspre Valea Cernei, este îmbrăcată sumar și a rezistat cu greu trecerii peste noapte și în condițiile valului de ploaie care a traversat zona. Întrucât nu este posibilă o intervenție cu elicopterul, salvamontiștii intervin terestru, dar acțiunea este extrem de dificilă, fiind îngreunată de ploaie și de faptul că accesul către zona de intervenție va dura destul de mult. Odată ajunși la victimă, salvatorii vor evolua care este cea mai optimă cele de evacuare a acestuia, în funcție și de configurația terenului și de starea victimei.
„Salvamontiștii speră că persoana blocată în perete, îmbrăcată sumar, nehidratată și nemâncată, să reziste temperaturilor scăzute şi intemperiilor, mai ales că are și o vârstă înaintată. Ieri a fost o zi cu o multitudine de intervenții pentru salvamontiștii din întreagă țară, unele foarte dificile, atât din punct de vedere tehnic, cât și al condițiilor meteo și, în astfel de momente, se poate înțelege cu adevărat câtă pregătire, dotare și experiență este necesară ca să faci o astfel de activitate, mai ales că aceasta nu se poate face cu oameni fără vocație profesională, cu pregătire precară, sau la ordin”, se arată pe pagina de Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont. (Foto cu caracter ilustrativ, Sursa Salvamont România)
Bogdan NAUM

Lasă un comentariu