Părinții și bunicii sunt rădăcinile care ne aduc acasă de peste tot din lume



În prima zi de octombrie este și ziua compatrioților seniori care au muncit, crescut și construit România de azi pentru copiii și nepoții de mâine. Cuvintele „Pasăre mai frumoasă ca fumul deasupra casei părintești nu s-a văzut”, scrise de poetul Grigore Vieru, arată simbioza dintre generații într-un mod atât de frumos.
De Ziua Internațională a Vârstei a Treia să spunem La Mulți Ani tuturor seniorilor noștri care au trăit toate încercările istoriei, dar au reușit să ne fie sprijin și să devină modele demne pentru fiecare dintre noi.
Sărbătoarea seniorilor a fost instituită la 14 decembrie 1990, printr-o rezoluție aprobată de către Adunarea Generală a ONU.
În 2002, ONU adoptă și Planul internațional de acțiuni privind îmbătrânirea, pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă populaţia în vârstă în secolul XXI, şi, totodată, pentru a promova dezvoltarea unei societăţi pentru toate vârstele.
Partidul Național Liberal, înainte de orice, își asumă datoria morală de a respecta și susține pe cei care au ajuns la vârste respectabile, de a le dărui aprecierea și sprijinul concretizate în legi care să-i protejeze și să le mențină stima de sine.
Toți cei de vârsta a treia ne umplu amintirile copilăriei, pentru că mângâierile bunicilor sau ale părinților noștri sunt „rezerva de apă în pustiul vieții”, când cineva trebuie să ne panseze „genunchii răniți în lupte mai mari sau mai mici’’.
Părinții și bunicii sunt rădăcinile care ne aduc acasă de peste tot din lume. Gândurile lor bune sunt fumul ce iese pe hornul casei părintești în momentele când rătăcim după o simplă nevoie de liniște.
La mulți ani, buni și înțelepți, prieteni aniversați pe 1 Octombrie de Ziua Internaționbală a Vârstei a Treia!
Ion Marcel Vela
Președinte PNL Caraş-Severin

Lasă un comentariu