Un gând bun pentru Armata Română



A devenit tradiţie ca fiecare armată să îşi aibă o sărbătoare a sa. Fiecare zi a unei armate reprezintă un moment important, impregnat de simbolismul şi semnificaţiile proprii doar acestei instituţii, cu rol important între structurile fundamentale, de bază, ale statului modern.
La români, aceste semnificaţii sunt cu atât mai profunde, cu cât istoria a probat, de-a lungul timpului, legătura strânsă dintre armată şi interesele fundamentale ale poporului şi naţiunii.
Ziua Armatei Române este ziua când în țara noastră se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul Nr. 381 din 01.10.1959.
Ziua de 25 Octombrie se înscrie astfel, alături de alte sărbători cu specific militar – Ziua Forţelor Terestre, Ziua Aviaţiei şi Forţelor Aeriene, Ziua Marinei, zilele diferitelor arme şi specialităţi – în categoria acelor momente aniversare la care participă, sub diverse forme, nu doar cei îmbrăcaţi în uniformă militară, ci toate segmentele societăţii civile.
Acest lucru se datorează respectului de care se bucură Armata Română în rândurile tuturor cetăţenilor, fapt probat de prezenţa sa constantă pe primele locuri în sondajele de opinie, ca o instituţie în care oamenii au încredere şi pe care o preţuiesc, înţelegându-i menirea şi necesitatea.
Ziua de 25 Octombrie este, prin urmare, una dintre cele mai importante sărbători naţionale, în care poporul român îşi omagiază Armata, faptele ei de arme din trecutul mai îndepărtat şi mai apropiat, pe toţi cei care astăzi, în haină militară, sunt permanent la datorie.
Este o onoare pentru mine ca liberal să susțin un general în rezervă, pe domnul Nicolae Ionel Ciucă, pentru cea mai înaltă funcție în stat. Prin domnia-sa, speranța unei Românii prospere și sigure, cu un cod al onoarei imposibil de negociat, devine posibilă.
Prin domnul Nicolae Ionel Ciucă lupta noastră este exclusiv o luptă de caracter, o luptă pentru familie, pentru comunitate, pentru țară.
Dragi prieteni, alături de voi toți și de fiecare în parte, un gând bun pentru Armata Română, ca un angajament de loialitate pentru țara noastră.
La mulți ani, bravei Armate Române!
Ion Marcel Vela,
Președinte PNL Caraș-Severin
CF 31240003

Lasă un comentariu