Huliganii şi-au făcut simţită prezenţa, din nou, la Caransebeş. ,,Puntea Revoluţionarilor”, construită peste râul Timiş în zona de agrement Teiuş, a fost vandalizată de autori rămaşi, deocamdată, necunoscuţi. Persoanele respective, care în urma unui consult de specialitate ar putea fi diagnosticate cu anumite boli psihice, au crăpat una dintre cele două plăci comemorative din marmură, amplasate aici să amintească de jertfa revoluţionarilor din Decembrie 1989. Autorii au smuls şi sustras două decoraţiuni de marmură aplicate pe placa comemorativă, reprezentând fotografiile podului, înainte de a fi distrus de furia apelor şi după reconstrucţia sa. Mai mult, vandalii au ţinut să îşi semneze opera mâzgălind atât placa de marmură, cât şi structura de beton a podului. Însă lipsa de respect faţă de regulile de convieţuire socială a acestora nu s-a oprit aici, continuând cu aceeaşi înverşunare la nivelul corpurilor de iluminat de pe pod. Reprezentanţii Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi cei ai Administraţiei Publice Locale s-au declarat şocaţi în urma celor întâmplate.
În trecut, evenimente de gen s-au mai produs la Caransebeş în zona Parcurilor ,,Teiuş” şi ,,General Ioan Drăgălina”. Aici au fost vandalizate bănci, pubele, corpuri de iluminat şi aranjamentele florale, iar geamurile termopan de la anexele spaţiului de joacă din ,,Orăşelul Copiilor” au fost făcute ţăndări.
Edilul-şef al urbei de pe Timiş şi Sebeş, Marcel Vela, şi-a exprimat speranţa ca indivizii vinovaţi de distrugere să fie identificaţi în cel mai scurt timp, pentru a fi pedepsiţi conform legii. Mai mult, în perioada următoare, Municipalitatea de aici intenţionează să monteze camere de luat vederi în toate zonele cu obiective de interes public, pentru a preveni astfel de incidente.
Reamintim că Administraţia municipiului Caransebeş a inaugurat, la finele anului 2008, o punte nouă construită peste râul Timiş, pentru a marca împlinirea a 19 ani de la începutul mişcărilor de protest care au avut loc în decembrie 1989, în municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Obiectivul, care a înlocuit astfel vechiul pod-balansoar distrus de o viitură puternică, a fost denumit „Puntea Revoluţionarilor” şi reprezintă un simbol al trecerii de la regimul totalitar, la democraţie.
Liviu DINU