Mărul discordiei se coace în Parcul Teiuş


Membrii Adunării Generale a Asociaţiei Sportive Municipale de Fotbal Caransebeş au fost convocaţi în şedinţă extraordinară de lucru în Aula ,,1 Decembrie 1918” a Primăriei din urbea de pe Timiş şi Sebeş. Cu acest prilej, oficialii Asociaţiei în cauză aveau de gând să voteze un nou preşedinte, transmiterea unor active patrimoniale către Consiliul Local al municipiului Caransebeş în scopul amenajării şi întreţinerii Bazei sportive ,,Teiuş”, precum şi pentru schimbarea adresei sediului Asociaţiei Sportive Municipale de Fotbal.

Însă, odată reuniţi, membrii Adunării Generale au constatat că nu era îndeplinit cvorumul şi, în consecinţă, şedinţa respectivă era una nestatutară. În acest context, cei prezenţi şi-au îndreptat atenţia spre un alt subiect controversat, şi anume cel referitor la disputa legată de dreptul de administrare a Stadionului ,,Teiuş”.

Baza sportivă în cauză este vizată atât de Municipalitatea din urbea de pe Timiş şi Sebeş, cât şi de Regionala CFR Timişoara, prin vocea directorului Alexandru Silvăşan. Astfel, terenul de joc propriu-zis aparţine prin sentinţă judecătorească, ca domeniu public, Administraţiei Locale a urbei de pe Timiş şi Sebeş. ,,Mărul discordiei” îl reprezintă, însă, singura tribună din beton a stadionului, care face şi obiectul unui litigiu în justiţie între cele două părţi.

În urma acestei dispute legate de Baza sportivă ,,Teiuş”, derulate pe parcursul ultimilor ani, cei mai afectaţi rămân chiar sportivii caransebeşeni. Disputa dintre Municipalitate şi Regionala CFR Timişoara a condus la nematerializarea unor investiţii aici, astfel încât baza sportivă în cauză a ajuns într-o stare îngrijorătoare de degradare în administrarea celor de la CFR. Pista de atletism prezintă în momentul de faţă semne vizibile de alterare şi constituie un real pericol în ceea ce priveşte eventualele accidentări pe care le-ar putea suferi atleţii Clubului Sportiv Şcolar, ce se antrenează aici.

Mai mult, echipa de fotbal a urbei, CS Scorilo-Autocatania, se vede nevoită să evolueze în cel de-al treilea eşalon valoric competiţional pe stadionul cu capacitate redusă din cartierul Balta Sărată, în vară interzicându-se accesul acesteia pe gazon.

De menţionat şi faptul că, pentru modernizarea Complexului ,,Teiuş”, Administraţia Locală a elaborat un amplu proiect pentru amenajarea locaţiei respective într-o bază modernă, însă, datorită interminabilelor dispute în instanţă, proiectul a rămas doar pe hârtie, fără şanse de concretizare.

Şedinţa s-a reluat miercuri, cu aceeaşi ordine de zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, participând la ea 16 reprezentanţi ai Consiliului Local, ai Clubului Caromet şi ai Clubului CFR. După retragerea a trei reprezentanţi ai Clubului CFR, printre care şi cel mai vocal – Alexandru Silvăşan – cei 13 rămaşi în sală au votat cu unanimitate de voturi schimbarea preşedintelui ASMF, acesta fiind acum viceprimarul Ilie Iova, în locul lui Erick Schragner, preluarea patrimoniului ASMF de către Consiliul Local, deci implicit a tribunelor de beton, şi schimbarea sediului asociaţiei, de la Muzeul din Caransebeş, la Primăria municipiului. De menţionat că liderul sindical CFR, Mitică Apostu, a votat toate cele trei decizii ale Adunării Generale.

Liviu DINU