Preţul de pornire a licitaţiei pentru terenurile din incinta fostei Unităţi Militare de la Şesu Roşu a scăzut. Decizia a fost adoptată în prima şedinţă a actualului Consiliu Local Caransebeş. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că hotărârea de vânzare la licitaţie a terenurilor, adoptată încă de anul trecut de fostul legislativ local, a rămas fără rezultat după parcurgerea tuturor procedurilor legale. Mai exact, la preţurile de pornire stabilite de evaluatori autorizaţi nu s-a prezentat nimeni la licitaţie, apoi nici la invitaţia la negociere directă, fază în care Consiliul Local poate coborî preţul de pornire la licitaţie şi reluarea tuturor procedurilor, astfel încât să existe cât mai mulţi doritori de a achiziţiona terenurile ce vor fi introduse în circuitul civil şi comercial.
„Sperăm că acest gest de deschidere al nostru spre investitorii şi cetăţenii care intenţionează să dezvolte activităţi în acest spaţiu să fie de bun augur şi, pe această cale, îi invit pe toţi cei interesaţi să solicite informaţii suplimentare la Primărie, să vadă schiţele, preţurile de pornire, timpii de licitaţie, anunţuri care vor fi făcute publice, aşa încât să se creeze o competiţie care să vină şi în ajutorul persoanelor interesate, dar şi în ajutorul bugetului local”, a declarat în plenul şedinţei primarul Marcel Vela.
Suprafaţa în cauză a fost transferată în patrimoniul municipiului Caransebeş printr-o Hotărâre adoptată în 2006 de Guvernul Tăriceanu. Din total, o parte a fost alocată de Comisia de fond funciar în compensare deţinătorilor de terenuri abuziv confiscate şi care, fizic, nu mai existau, o altă parte au fost cedate pentru dezvoltarea unor activităţi de agrement, diferenţele urmând a fi din nou scoase la licitaţie. Acestea pot fi achiziţionate de persoane juridice sau fizice care vor să construiască sau să dezvolte investiţii în acest spaţiu, aflat în imediata limită a municipiului.
Carmen SENCO