Bătrânul ,,C.D. Loga” întinereşte


 Din anul 2008, Liceul pedagogic din Caransebeş a intrat într-un program de reabilitare şi amenajare a unui campus şcolar, cu o investiţie de 14 milioane de lei, din care până acum au fost alocate doar 20 de procente. În această vară, Guvernul a alocat unităţii de învăţământ 600.000 de lei, din care 130.000 de lei reprezintă o datorie mai veche. La lucrările efectuate până acum – reabilitarea parţială a cantinei liceului, precum şi a mai mult de 90 la sută din clădirea Şcolii de Muzică şi Arte Plastice – se va adăuga în aceste luni şi reabilitarea faţadei instituţiei. (C. Senco)

Liceul Pedagogic „C.D. Loga” se află, încă din 2008, într-un program de reabilitare şi amenajare a unui campus şcolar, cu o investiţie de aproape 14 milioane de lei, din care, până acum au fost alocate aproximativ 20 de procente. Lucrările demarate atunci au fost întrerupte în câteva rânduri datorită întârzierii finanţării. În trei ani, s-a reuşit reabilitarea parţială a cantinei şcolii, precum şi a mai mult de 90 la sută din clădirea Şcolii de Muzică şi Arte Plastice. Potrivit directorului unităţii de învăţământ, dr. Nicolae Grindeanu, având în vedere alocarea fondurilor, lucrările la clădirea şcolii au fost executate urmând ordinea firească. „Am avut grijă să refacem acoperişul, spun eu, într-o formulă modernă, apoi am trecut la reabilitarea instalaţiei termice, executată în proporţie de sută la sută. În această vară, am trecut la înlocuirea ferestrelor cu tâmplărie PVC, lucrare extrem de necesară, având în vedere că acestea au o vechime de 110 ani. De altfel, am avut mari dificultăţi de a rezista, dacă pot spune aşa, până în acest moment”, a mai precizat Nicolae Grindeanu.

În această vară, Guvernul a alocat Liceului Pedagogic suma de 600.000 de lei, din care 130.000 reprezintă o datorie mai veche, pentru lucrări executate şi neachitate. Potrivit lui Nicolae Grindeanu, în această vară se va trece şi la reabilitarea faţadei şcolii, care, în funcţie de alocările financiare, s-ar putea finaliza în decurs de un an. Pentru înfiinţarea campusului şcolar, la Liceul pedagogic ar mai trebui construit un cămin cu 100 de locuri pentru 

elevi şi un bloc de garsoniere pentru cadrele didactice. „Sperăm să intrăm într-o perioadă mai bună şi sunt încrezător că v

a fi aşa, având în vedere că ne bucurăm de sprijinul nemijlocit al autorităţilor locale”, a mai precizat Grindeanu, care a mai adăugat că, pentru realizarea unui mediu ambiental mai plăcut în sălile de clasă, va fi nevoie şi de contrubuţia comitetelor de părinţi.

La Liceul pedagogic studiază 1.385 de elevi şi copiii de la două grupe de grădiniţă, dintre care una cu predare în limba germană, grupă care constituie o pepinieră pentru învăţământul în limba germană predat în şcoală. De asemenea, grupa de grădiniţă cu predare în limba română reprezintă o grădiniţă de aplicaţie pentru elevii care se pregătesc să devină învăţători-educatoare.

Carmen SENCO