Având în vedere că foarte multe persoane locuiesc în case cu curte şi gospodărie, iar infractorii, în activitatea lor, urmăresc să sustragă o diversitate de bunuri, se impune luarea, de către cetăţeni, a unor măsuri de protecţie care să-i apere de hoţi.
Pentru cei certaţi cu legea, o casă cu gospodărie este mai tentantă datorită suprafeţei mai mari pe care aceasta este dispusă, precum şi datorită distanţei dintre clădiri. Ceea ce este în avantajul celor care locuiesc la case, în apărarea lor împotriva hoţilor, sunt relaţiile comunitare existente între vecini.
Deoarece cele mai multe furturi din locuinţe sunt comise când proprietarii nu se află la domiciliu, poliţiştii recomandă câteva măsuri care să duca la prevenirea furturilor din gospodării. În primul rând, e bine să evitaţi, pe cât posibil, când plecaţi pentru mai multe zile, să lăsaţi casa goală; apelaţi la un vecin să aibă grijă de locuinţa dv. când lipsiţi mai mult, promiţând ca îl veţi răsplăti cu acelaşi serviciu când este el plecat. De asemenea, preferabil ar fi să nu lăsaţi cheile de la uşă sub preş, în cuiul de la poartă sau în alte locuri dosnice, deoarece ele pot fi găsite cu uşurinţă de către infractori. În cazul în care aţi pierdut cheile de la poartă sau de la uşa de acces în locuinţă, luaţi urgent măsuri de înlocuire a acestora, şi nu lăsaţi în curte scări sau alte unelte; în acest fel îl împiedicaţi pe infractor să escaladeze sau să distrugă sistemele de închidere. Totodată, poliţiştii recomandă să asiguraţi uşile sau porţile de la grajduri sau şuri, care se află situate spre grădini, să nu angajaţi ca zilieri sau îngrijitori persoane necunoscute, decât după anunţarea acestora la Poliţie, în vederea verificării identităţii lor, şi reamintesc, de asemenea, că prezenţa unui câine în gospodărie este de un real folos. În cazul observării, în zonă, a unei persoane străine, care transportă obiecte electronice, de îmbrăcăminte etc., sesizaţi-vă, alarmând vecinii şi Poliţia. (T. Mesner)