Între şmecherie şi cinste, între boală şi vindecare
Edilul-şef şi consilierii locali aleşi, în urma scrutinului din 10 iunie, să conducă municipiul Caransebeş în următorii patru ani, au primit recent certificatele care le atestă această calitate. Astfel, în acest for sunt 13 consilieri din partea USL, patru de la PP-DD şi doi de la PD-L. Documentele au fost înmânate de judecătorul Nicuşor Maldea, preşedintele Circumscripţiei Electorale Nr. 2 Caransebeş, care a ţinut să le amintească noilor aleşi că populaţia are aşteptări mari de la ei. „Oamenii din Caransebeş au ales între şmecherie şi cinste, între boală şi vindecare. Vă rog să nu-i dezamăgiţi!”, a declarat acesta. (C. Senco)
Primarul şi consilierii aleşi în data de 10 iunie să conducă destinele municipiului Caransebeş în următorii patru ani, au primit, zilele trecute, certificatele care le atestă calitatea de aleşi locali. La festivitate au participat şi judecătorul Nicuşor Maldea, preşedintele Circumscripţiei Electorale Nr. 2 Caransebeş, cel care a înmânat aleşilor documentele care le atestă această calitate, precum şi locţiitorul acestuia, judecătorul Monica Matuschka. Cu toate că a recunoscut că vorbeşte pentru prima oară unor oameni politici, Nicuşor Maldea a ţinut să le amintească noilor aleşi că populaţia are aşteptări mari. „Ei doresc ca generaţia tânără, copiii noştri, să nu mai aibă deziluziile noastre. Nu fac politică, dar vă spun că aşteptările oamenilor sunt total diferite faţă de felul în care s-a făcut politică în România, politică bazată pe subiectivism, minciună, şmecherie şi vulgaritate. Aşteptările oamenilor, cu care am avut ocazia să stau de vorbă în ultima lună, vi le spun eu şi vă rog să nu-i dezamăgiţi. Oamenii din Caransebeş au ales între şmecherie şi cinste, între boală şi vindecare. Numai dumneavoastră, clasa politică, puteţi să faceţi în aşa fel încât să nu-i dezamăgiţi. Ar fi păcat de aceşti oameni minunaţi…”, a mai adăugat Nicuşor Maldea.
La rândul lui, primarul reales, Marcel Vela, a ţinut să precizeze că din 1992, când a câştigat primul mandat de consilier şi când a fost ales viceprimar al Caransebeşului, a participat la nu mai puţin de 14 campanii pentru diferite alegeri locale sau generale şi că a constatat că, dintre toate, această campanie a fost cea mai civilizată. „Cred că oamenii s-au exprimat civilizat, că n-au fost orgolii şi patimi exacerbate. Îmi amintesc de campanii electorale în care reprezentanţii unui partid au adus în faţa sediului partidului rival un sicriu, sau alţii care au apărat secţiile de votare cu bâte de baseball. Toate astea fac parte din romantismul politicii şi democraţiei româneşti. Ce am făcut noi la Caransebeş în perioada electorală s-a desfăşurat în mod decent, elegant, şi cred că fiecare dintre candidaţi a încercat în mod civilizat să convingă populaţia să-l sprijine spre a accede la fotoliul de primar sau de consilier municipal. Cred că municipiul Caransebeş trebuie să fie un exemplu de bunăvoire, de colaborare, cred că trebuie să ne respectăm fiecare unii pe alţii, să ne păstrăm identitatea publică şi doctrinară, să fim ctitori şi parteneri pentru Caransebeş. Cred că sunt unul dintre puţinii primari, care atunci când are o idee, când echipa executivă gândeşte un proiect, lasă la latitudinea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local să investească acea idee şi să dea naştere unui act normativ local”, a mai adăugat Marcel Vela.
După înmânarea Certificatelor, cei doi magistraţi care au condus Circumscripţia electorală de la Caransebeş au primit din partea noilor aleşi câte un tablou semnat de Ştefan Popa Popa`s, dar menit să le amintească faptul că prin activitatea lor au devenit ctitori a tot ce se va înfăptui în următorii patru ani în municipiul de pe Timiş şi Sebeş.
Carmen SENCO