În Centru, nepasarea arde la buzunare


De mai mult timp, municipalitatea caransebeseana a demarat un program de reabilitare a cladirilor istorice, exprimându-si speranta ca si proprietarii privati de astfel de imobile sa procedeze la fel. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, administratia locala anunta sanctiuni împotriva celor care lasa aceste cladiri sa se degradeze.
,,Am finalizat reabilitarea fatadei la Gradinita din Centrul civic, urmeaza zona fostului CEC, precum si o alta cladire de pe strada Mihai Viteazu. Atentionam proprietarii de monumente istorice sa le repare, altfel ori aplicam sanctiuni financiare, ori le reparam noi si executam contravaloarea reparatiei pe proprietar, pecuniar sau cu cladirea respectiva”, a declarat primarul municipiului, Marcel Vela.
Edilul a mai spus ca în zona centrala se gasesc cele mai multe din cele aproape 50 de cladiri istorice din Caransebes. ,,Nu ma refer neaparat la Palatul Episcopal, pentru care exista deja un proiect de reabilitare. Avem însa cladiri degradate în Centru sau vizavi de Episcopie, carora le cade tencuiala, avem Comunitatea de Avere, avem prima cladire de lânga Mall, unde pica ferestrele si tigla, sau alte imobile de pe strada Mihai Viteazu”, a adaugat Marcel Vela. O posibila solutie ar fi ca proprietarii acestor imobile sa aloce pentru reabilitari o parte din sumele încasate ca urmare a chiriilor mari pe care le încaseaza.
Edilul a mai spus, referitor la acest subiect, ca, având în vedere ca în curând Liceul ,,Traian Doda” va aniversa 100 de ani de la înfiintare, administratia locala se va implica în reabilitarea institutiei de învatamânt.
Madalina DOMAN