Centrul Antidrog s-a pus pe picioare


Dacă în urmă cu câţiva ani, când a fost înfiinţat Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, drogurile nu reprezentau o problemă spinoasă, acum aceasta ar putea deveni îngrijorătoare, chiar dacă nu poate fi demonstrată prin cifre statistice, a declarat comisarul-şef Mihaela Tomiţă, coordonatorul Centrului regional, cu ocazia prezentării raportului de activitate a Centrului pe anul 2012.

      Astfel, se arată în document, tinerii rămân segmentul cel mai vulnerabil. Consumul de droguri nu mai este ocazional, pe timp de vară, când studenţii revin acasă, iar fenomenul nu poate fi eradicat, însă el poate fi diminuat prin prevenire, a subliniat cms.-şef Mihaela Tomiţă.

      Angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin au decis, în luna septembrie a anului trecut, să se reorienteze profesional, activitatea principală pe acest segment fiind transferată la Timişoara, la Centrul regional. Acum, însă, situaţia a fost remediată, noul coordonator al CPECA pe judeţul Caraş-Severin fiind inspectorul principal Sorin Andriţoi.

      „Trimestrul IV a fost o perioadă critică pentru Caraş-Severin, iar acţiunile au fost adaptate resurselor, fapt pentru care am fost nevoiţi să alegem, astfel, o soluţie de avarie. De acum, sperăm ca lucrurile să meargă mult mai bine”, a mai spus Mihaela Tomiţă.

      Priorităţile CPECA din Caraş-Severin pentru acest an se referă la dezvoltarea activităţilor de prevenire a consumului de droguri în şcoală, familie şi comunitate, la perfecţionarea personalului Centrului, prin cursuri de specialitate, precum şi la încadrarea de personal pe partea de asistenţă medicală, psihologică şi socială, pentru consumatorii de droguri.

Sonia BERGER