În procesul cu Asociaţia Salvamont Caransebeş,
După ce Tribunalul Caraş-Severin a emis o sentinţă definitivă şi irevocabilă, în care dădea câştig de cauză Asociaţiei Salvamont Caransebeş în procesul acesteia împotriva lui Cornel Galescu şi a Clubului Montan, iată că instanţa a admis recent contestaţia în anulare introdusă de cunoscutul alpinist. Acesta a invocat viciul de procedură şi a reclamat că, la data judecării procesului, el se afla în expediţie pe Himalaya, lucru ce făcea imposibilă prezentarea punctului său de vedere şi, implicit, apărarea sa. Iniţial, Tribunalul Caraş-Severin a dat câştig de cauză Asociaţiei Salvamont şi l-a obligat pe Coco Galescu, în solidar cu Clubul Montan, să plătească suma de 50.000 de lei. Acum, dosarul se va judeca pe fond, ceea ce însemnaă că procesul se reia de la zero. (S. Berger)
Tribunalul Caraş-Severin a admis contestaţia în anulare introdusă de alpinistul Cornel (Coco) Galescu şi Clubul Montan Caransebeş, al cărui preşedinte este, care apar ca pârâţi în procesul intentat de Asociaţia Salvamont Caransebeş. După ce instanţa Tribunalului Caraş-Severin a emis o sentinţă definitivă şi irevocabilă în care dădea câştig de cauză Asociaţiei Salvamont şi obliga alpinistul, în solidar cu Clubul Montan, să plătească suma de 50.000 de lei, Cornel Galescu a invocat viciul de procedură şi a reclamat că la data judecării procesului el se afla în expediţie pe Himalaya, lucru ce a făcut imposibilă prezentarea punctului său de vedere şi, implicit, apărarea sa. Acum instanţa a hotărât ca dosarul să se judece pe fond, ceea ce înseamnă că procesul se reia de la zero.
„Există o deosebire mare între Serviciul Public Salvamont şi Asociaţia Salvamont, aceasta din urmă fiind, de fapt, un O.N.G. şi cred că, din punctul ăsta de vedere, s-a făcut o confuzie, cu atât mai mult cu cât există persoane care fac parte din ambele organizaţii, şi aici mă refer la Tiberiu Felber şi Gheorghe Elade”, susţine Coco Galescu. Mai mult, alpinistul, care consideră că Asociaţia Salvamont funcţionează ilegal, îi acuză pe membrii acesteia că şi-au însuşit ilegal bunuri ale Serviciului Salvamont. „Tocmai de aceea am şi depus o plângere penală împotriva asociaţiei, în care am arătat că membrii ei au folosit documente false şi şi-au însuşit într-un mod deloc ortodox diferite bunuri, cum ar fi pături, saltele şi altele. Ba mai mult, am descoperit documente pe care a fost pusă ştampila asociaţiei, dar care, în realitate, aparţin Primăriei Caransebeş”, a mai spus alpinistul. De asemenea, Coco consideră că cei 10 ani, în care asociaţia a folosit gratuit cabana, sunt suficienţi, cu atât mai mult cu cât, în acest timp, nimeni nu a investit nimic acolo. „Am găsit cabana în stare de degradare avansată şi Clubul Montan a făcut ample lucrări de renovare acolo, după ce Consiliul Local a hotărât să ne-o dea nouă în administrare”, mai adaugă Coco.
Coco Galescu şi Asociaţia Salvamont se judecă de câţiva ani. Subiectul conflictului este de legat de Cabana Scorilo din Staţiunea Muntele Mic, imobil pe care Clubul Montan l-a primit în administrare în 2005 de la Primăria şi Consiliul Local Caransebeş.
Sonia BERGER