Legislativul local caransebeşean a decis să preia în administrare ansamblul de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul municipal. Decizia a fost luată de consilieri numai după ce Direcţia de Sănătate Publică a acceptat condiţiile impuse de forul local caransebeşean, prevăzute într-un act adiţional. Astfel, toate datoriile şi obligaţiile conexe acestora, înregistrate de unitatea medicală până la data preluării, nu intră în responsabilitatea şi atribuţiile Consiliului Local. (C. Senco)
Consiliul Local Caransebeş va prelua în administrare ansamblul de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă din municipiu. Decizia a fost luată numai după ce Direcţia de Sănătate Publică a judeţului a acceptat anumite condiţii impuse de legislativul local, prevăzute într-un act adiţional. Potrivit documentului, toate datoriile şi obligaţiile conexe acestora, înregistrate de către Spitalul de Urgenţă din municipiu până la data preluării, nu intră în responsabilitatea şi atribuţiile Consiliului Local Caransebeş. De asemenea, Ministerul Sănătăţii îşi asumă toate obligaţiile ce decurg din litigiile juridice şi financiare, aferente activităţii desfăşurate de unitatea medicală până în ziua predării.
La data de 30 august, datoriile acumulate de unitatea medicală se ridicau la suma de 2.176.882 de lei, din care cea mai mare parte, respectiv 99,9%, reprezintă datoriile către furnizorii de servicii.
Protocolul de predare-preluare va fi semnat în data de 1 octombrie a.c. De asemenea, a fost constituită Comisia de evaluare a situaţiei economice a Spitalului. Din aceasta fac parte consilierii Octavian Şuşailu, Dan Tocuţ, Valentin Dascălu, Maria Nicolcioiu, Nicolae Borcean – city manager, Carmen Georgevici, director economic al Primăriei, şi Gheorghe Borcean – directorului Spitalului de Urgenţă. Aceştia au sarcina ca în şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna septembrie să prezinte concluziile privind predarea-preluarea unităţii.
Carmen SENCO