De luni, Fârliugul a intrat în pită!


Dacă până anul trecut Alin Gurici era cunoscut doar ca fotbalist care, de-a lungul carierei sportive, a jucat la juniorii, tineretul şi seniorii de la CSM Reşiţa, apoi la Gloria şi Muncitorul Reşiţa, Moldova Nouă, Drobeta Turnu Severin, Berzovia şi Clocotici, iată că de câteva zile el a intrat în rândul întreprinzătorilor. Duminică, 24 august, fostul fotbalist a inaugurat brutăria pe care, împreună cu soţia, a deschis-o la Fârliug.

Întrebat cum i-a venit ideea unei afaceri acum, în vreme de criză şi când iniţiativa privată a devenit o raritate, Alin Gurici a spus că soţia, care este profesoară la şcoala din Fârliug, a aflat că în comună este o casă scoasă la vânzare şi, cum el demult îşi dorea o casă la ţară, au cumpărat-o. Clădirea fiind veche, au demolat-o şi au ridicat în locul ei o construcţie nouă, cu etaj, iar la parter au hotărât să deschidă o brutărie. S-au oprit asupra pâinii fiindcă – spunea fostul sportiv –, dacă de haine sau de alte lucruri ai nevoie să le cumperi doar din când în când, pâine se mănâncă zilnic şi comercianţii din zonă aduc produsele de panificaţie din alte localităţi, unele aflate departe de Fârliug. În plus, a mai spus Alin Gurici, a fost încurajat şi sprijinit în demersul său de primarul comunei, Ioan Borduz.

La inaugurare au luat parte cei doi asociaţi, salariaţii firmei, edilul Ioan Borduz şi preotul paroh Daniel Popescu, care a oficiat o slujbă de sfinţire a noii brutării.

Deoarece soacra mea a lucrat, pe vremuri, la o fabrică de pâine, avea experienţă şi asta ne-a determinat să investim într-o brutărie. Momentan suntem şase angajaţi, eu fiind director de vânzări. Deocamdată, fiindcă acum, la început, e greu, lucrăm într-un singur schimb şi producem în jur de 400 de pâini, dar sperăm că în câteva săptămâni să creştem capacitatea de producţie. Facem un singur tip de pâine, franzelă pe vatră în cuptor cu lemne, dar peste câteva zile vom produce şi cornuri, astfel încât, în 15 septembrie, când va începe şcoala, să putem onora comenzile pentru unităţile de învăţământ care ne vor solicita. Vom face şi cozonaci, dar şi alte produse de panificaţie, la cererea clienţilor. Cu piaţa de desfacere e mai greu, la început vom merge pe plan local, iar pe parcurs vom încerca să pătrundem pe pieţe din Reşiţa, Lugoj sau oriunde va fi nevoie de pâinea noastră, pe care încercăm să o impunem prin calitate şi preţ, astfel încât oamenii să fie mulţumiţi de ea”, a spus Alin Gurici.

„Aşa cum am susţinut şi susţin în continuare, orice investiţie care se face la Fârliug este un pas înainte pentru comunitatea noastră, pentru că deja ne-am integrat în Comunitatea Europeană, dar până vom ajunge la nivelul pe care toţi ni-l dorim, va mai dura un timp. Eu însă sunt convins că până la urmă vom reuşi. Aşa cum Alin Gurici a performat în domeniul sportului, sunt sigur că, tot aşa, va performa şi acum. Cel mai important lucru este că dă de mâncare oamenilor care, din acest moment, nu mai trebuie să se deplaseze până la Reşiţa sau la Soceni ca să-şi cumpere o pâine, pâinea noastră cea de toate zilele, atât de preţioasă şi care nu trebuie să lipsească de pe masa nimănui. Aici, la Fârliug, noi nu numai că încurajăm, dar şi susţinem asemenea iniţiative, din toate punctele de vedere, mai ales când ele vin din partea tinerilor”, ne-a spus primarul Ioan Borduz.

Bogdan NAUM