Drumul de lângă drum


Cele mai importante investiţii pe care administraţia locală din Slatina-Timiş intenţionează să le termine încă în cursul acestui an, pe lângă lucrările curente de întreţinere şi reparaţii, sunt legate de două proiecte aflate în stadiul de implementare, unul dintre ele finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, altul fiind deja finalizat. Astfel, prin Măsura 125 se va construi un Drum agricol care, în principal, vizează scoaterea traficului vehiculelor agricole de pe Drumul european şi naţional, acest drum făcând totodată legătura între toate localităţile comunei Slatina-Timiş, ne-a informat primarul Gheorghe Roma. Investiţia – a mai spus edilul – este extrem de benefică pentru toţi producătorii agricoli din comună, dar şi pentru operatorii economici care desfăşoară alte activităţi nonagricole, respectiv construcţii sau exploatare şi transport de masă lemnoasă. Dacă timpul va perminte, lucrările vor fi finalizate încă în cursul acestui an, iar în caz contrar, ele vor continua în primăvara lui 2014, a mai spus Gheorghe Roma.

Cea de a doua investiţie importantă în comună este cea referitoare la reabilitarea reţelei de apă din Slatina-Timiş. Lucrările au demarat în vara anului trecut, iar proiectul a fost deja finalizat. Spre deosebire de prima, această investiţie a fost realizată din fonduri proprii, ea ridicându-se la suma de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi). Astfel, a fost schimbată întreaga reţea de distribuţie a apei în localitatea Slatina-Timiş. „La ora actuală, toţi locuitorii sunt racordaţi la noua reţea de apă, cea veche nemaifiind funcţională, deoarece a fost grav afectată şi în urma inundaţiilor din 2010, dar oricum era din ţeavă metalică şi avea multe pierderi, mai ales în perioada de iarnă ţeava se spărgea şi eram nevoiţi să oprim apa ca să facem reparaţiile necesare. În plus, era vorba despre o captare de suprafaţă şi, în urma viiturilor, apa venea la robinet foarte murdară. Odată cu finalizarea noii investiţii, captarea apei se face din trei puţuri subterane, cetăţenii din Slatina-Timiş putând beneficia de apă curată, aceasta nemaifiind întreruptă, cum se mai întâmpla uneori până acum”, a mai spus Gheorghe Roma. Prin Hotărâre de Consiliu local, fiecare beneficiar plăteşte 1 leu/mc, primarul comunei exprimându-şi dorinţa de a putea menţine şi în continuare acest preţ.

Gheorghe Roma a mai declarat că la Slatina-Timiş se mai află în stadiu de implementare proiectul „Centrul de informare turistică şi marketingul serviciilor legate de turismul rural”, finanţat prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală – Măsura 313, acesta urmând să fie finalizat până cel mai târziu în data de 15 decmebrie.

Bianca METEŞ