Progresul Ezeriş – Voinţa Lupac 2-1 (0-1)
Foarte mulţi spectatori, care au profitat şi de vremea excelentă, au luat loc duminică, 20 octombrie, în tribunele Stadionului Municipal din Parcul Teiuş, care a găzduit partida dintre Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac, contând pentru etapa a VII-a a Ligii a IV-a, Zona Oraviţa. Spectatorii au venit să le vadă la lucru pe cele două combatante care şi-au anunţat deschis intenţiile de promovare în Liga a III-a, cu atât mai mult cu cât Caransebeşul a „adoptat”, de două săptămâni, echipa din Ezeriş, care joacă aici întâlnirile de pe teren propriu.
Meciul s-a ridicat, fără discuţie, la înălţimea unui derby, partida având tot ceea ce era necesar pentru un spectacol pe cinste. Jocul a început în forţă, aspru, bărbătesc, cu o uşoară dominare a celor de la Lupac, care au fost mai agresivi şi mai motivaţi, ei controlând în cea mai mare parte prima repriză. Cu toate acestea, fazele de poartă au lipsit, prima dintre acestea consemnându-se abia în minutul 33, atunci când Popa a fost lansat pe dreapta, în poziţie foarte bună, însă Birăescu a ieşit din poartă şi a reuşit să respingă cu piciorul în aut.
A doua fază periculoasă a însemnat şi golul, în minutul 45+1 Avramovici, scăpat pe dreapta, centrând în forţă în faţa porţii, mingea l-a depăşit pe Birăescu şi a ajuns la Ifca, jucătorul Lupacului punând latul la 4 metri şi înscriind la colţul scurt.
La pauză, antrenorul Progresului, Adrian Enăşescu, i-a scos pe Ciurea şi pe Chiurtu, introducându-i pe Sîrbu şi Simion, cea de a doua repriză fiind diametral opusă faţă de prima. Gazdele au început cu fundaşii la centrul terenului şi şi-au masat adversarii în jumătatea proprie minute bune. Astfel, în minutul 48, Rusnac a executat un corner de pe stânga, lung, mingea a fost retrimisă în faţa porţii, de unde Negoescu a agăţat-o cu vârful ghetei, însă a trimis-o în pieptul portarului Petruţ.
Ca să slăbească într-un fel presiunea constantă a gazdelor, odată cu trecerea timpului, cei de la Lupac au început să fragmenteze jocul, ceea ce nu a afectat însă modul în care Progresul şi-a văzut, imperturbabil, de treabă. Pe acest fond, oaspeţii au avut un contraatac extrem de tăios în minutul 72, când Avramovici, aflat pe dreapta, i-a pasat în careu lui Bărbulescu, şutul acestuia, la colţul lung, ştergând bara porţii lui Birăescu.
Stadionul a erupt un minut mai târziu, după ce Rusnac a executat o lovitură de colţ de pe partea stângă, la semiînălţime, Simion s-a arcuit spectaculos la 10 metri şi, din cădere, a trimis cu capul în plasă, în stânga lui Petruţ.
Oaspeţii puteau să treacă în avantaj în minutul 82, când au beneficiat de o lovitură liberă de la limita careului, din poziţie excelentă, însă Străin a trimis în zidul din care făcea parte şi… portarul Birăescu.
În minutul 85, după un atac prelungit al gazdelor, Isac l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe japonezul Kawagoe, lovitura de la 11 metri fiind transformată cu siguranţă de Negoescu, care a trimis în stânga lui Petruţ, plecat în dreapta, moment în care pe Stadionul Municipal s-a dezlănţuit fiesta.
Progresul Ezeriş: C. Birăescu, C. Chiurtu (min. 46, I. Simion), G. Koschling, A. Megheleş, I. Adamescu (90+4, M. Curcudel), Al. Chelu, R. Ciurea (46, A. Sîrbu), D. Drăgoi, Al. Rusnac (90+2, P. Măduţă), T. Kawagoe, C. Negoescu; rezerve: C. Badea, C. Epure, P. Secula. Antrenor, Adrian Enăşescu.
Voinţa Lupac: D. Petruţ, I. Mărgan, Z. Isac, M. Cheda, L. Străin, C. Popa (68, A. Modâlcă), A. Săndescu, B. Bărbulescu, Al. Nicola, Gh. Ifca (88, S. Isărie), Al. Avramovici; rezerve: Al. Varga, C. Hapău, I. Vlad, D. Mihuţescu. Antrenor, Boşco Vişatovici.
A arbitrat la centru Ştefan Diaconu (Reşiţa), asistat la cele două linii de Răzvan Nistoran (Oraviţa) şi Ionuţ Humiţa (Armeniş).
Observatori: Viorel Lolea şi Dan Miholcea.
Sorin ROGOZ