Câteva sute de credincioşi au venit la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, pentru a participa la slujba Învierii Domnului. Ca şi în ceilalţi ani, Lumina Sfântă de la Mormântul Domnului din Ierusalim a fost adusă în Episcopia Caransebeşului de o delegaţie care s-a deplasat la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, acolo unde a ajuns cu un avion, de la Bucureşti.
Credincioşii au primit Lumina Sfântă de la PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a oficiat prima parte a Utreniei Învierii din noaptea Sfintelor Paşti pe esplanada Catedralei episcopale. Slujba a continuat în catedrală, unde, conform obiceiului, ierarhul a sfinţit „Paştile”, pâinea şi vinul, din care credincioşii iau în fiecare zi din Săptămâna Luminată.
De asemenea, Sfânta Liturghie a praznicului Învierii Domnului a fost săvârşită la Catedrala episcopală, în prima zi de Paşti, de către PSLucian, răspunsurile fiind date de corul acestui sfânt lăcaş, condus de părintele Gheorghe Tistu.
Duminică, la ora 18, PS Lucian a oficiat slujba Vecerniei, sau „A Doua Înviere”, în Catedrala episcopală din Caransebeş, în cadrul căreia, potrivit tradiţiei, a fost citită pericopa evanghelică în mai multe limbi.
La slujba din Noaptea de Înviere a participat şi primarul Caransebeșului, Felix Borcean, care a avut o prezenţă discretă. „Le doresc tuturor să aibă parte de sărbători liniștite, să se bucure de căldura căminului, de prezența familiei și, pentru că este primăvară, când toate lucrurile o iau de la început, să ne restartăm și să privim cu optimism spre anul pe care îl avem în față…”, a spus edilul Caransebeșului.
Ştefan ISAC