Învingând Ripensia…


FC Caransebeş – Ripensia Timişoara 1-0 (1-0)

Miercuri, 12 februarie, FC Caransebeş a mai disputat un meci de verificare, pe teren propriu, pe stadionul din Balta Sărată, de această dată în compania formaţiei Ripensia Timişoara. Adversara gugulanilor este nimeni alta decât continuatoarea celebrei echipe care a activat în campionatul României între 1928 şi 1948, deţinătoarea titlului de campioană în sezoanele 1932/1933, 1934/1935, 1935/1936 şi 1937/1938, şi care şi-a trecut în palmares două Cupe ale României, în anii 1934 şi 1936. Actuala echipă a fost înfiinţată în iulie 2012, sub titulatura Asociaţia Sportivă „Fotbal Club Ripensia Timişoara”, şi este pe locul I în Liga a V-a, în judeţul Timiş.

Meciul a început cu obişnuita perioadă de tatonare, primul şut la poartă înregistrându-se abia în minutul 11, când Poiană a tras de la 18 metri, însă goal-keeper-ul timişoarean Rădulescu a prins fără probleme. Peste trei minute, Firan a trimis o centrare şutată periculoasă de pe dreapta, dar Rădulescu a fost din nou la post.

Gazdele au fost mai lucide şi au dominat tactic partida, având o posesie mai bună, următoarea ocazie consemnându-se în minutul 16, când Şandru a beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-stânga, însă şutul său, cu efect, a trecut puţin peste transversală. Acelaşi Şandru a stat la originea singurului gol al partidei, în minutul 22, când a trimis o pasă filtrantă prin apărarea timişoreană, mingea, deviată, a ajuns la Săulescu, acesta a preluat calm şi l-a executat cu sânge rece pe Rădulescu, de la 10 metri.

Săulescu putea să-şi mai treacă încă o dată numele pe lista marcatorilor, în minutul 27, după ce a recuperat o minge la 25 de metri, a avansat şi a tras pe jos, însă Rădulescu s-a întins şi a respins în corner. Un minut mai târziu, acelaşi Săulescu a mai furat o minge pe dreapta, a centrat bine în careul oaspeţilor, însă şutul lui Poiană, de la 14 metri, spre colţul lung, a trecut pe lângă poartă.

Şi dacă în prima parte a meciului timişorenii nu le-au pus mari probleme gugulanilor, în repriza secundă oaspeţii au ieşit mult mai curajos la joc, arătând ca o echipă bătăioasă, agresivă chiar uneori, dar, cu toate acestea, frumoasă. Astfel, în minutul 49, Duţu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, însă Cioloca, înlocuitorul în poarta caransebeşeană al lui Laurenţiu, a reţinut.

În minutul 55, antrenorul gazdelor, Alin Artimon, a făcut o mutare ca la hochei, înlocuind jumătate din echipa pe care o conduce. Timp de aproape 30 de minute, meciul s-a disputat mai mult la mijlocul terenului, un joc de uzură, niciuna dintre echipe nereuşind să-şi creeze vreo ocazie clară de gol. Abia în minutul 80, Negoescu a prins un voleu sănătos de la 14 metri, însă noul portar al Timişoarei, Ciui, a avut o paradă spectaculoasă, reuşind să respingă balonul. Patru minute mai târziu, căpitanul caransebeşean Şandru a reuşit să ţină o minge în teren pe partea dreaptă, a centrat înalt, până la Negoescu, care, de la 3 metri, a tras la colţul scurt, însă Ciui s-a opus din nou. Tot Ciui a fost protagonistul ultimei faze a meciului, cea din minutul 88, atunci când R. Artimon a centrat de pe dreapta, Vlăduţi a încercat să trimită la colţul scurt, însă goal-keeper-ul timişorean a reuşit să respingă în corner.

FC Caransebeş: Laurenţiu, Firan, Dubei, L. Vătafu, Ionescu, Dragu, Constantinescu, Săulescu, Poiană, Şandru, Steop; au mai jucat Cioloca, Haidău, Suru, Goşa, Artean, Roiu, Petcu, R. Artimon, Negoescu, Vlăduţi. Antrenori: Alin Artimon, Sorin Gheju.

Ripensia Timişoara: Rădulescu, Siminiceanu, Mureşan, Uzun, Cărpenişan, Bagiu, Păscăleanu, Popa, Ungur, Radu, Anagor; au mai intrat pe parcurs: Ciui, Firuţ, Ciobai, Petrişor, Duţu, Briciu, Stanca, Uţă, Iţu, Berescu şi Cebotari. Antrenor, Ovidiu Olaru.

A arbitrat la centru Marian Prisecean, asistat la cele două linii de Ioan Humiţa şi Răzvan Băzăvan, toţi din Caransebeş.

 

 

Sorin ROGOZ