Viitorul Caransebeş – Voinţa Lupac 0-0
Derby-ul Ligii a IV-a s-a disputat duminică, 21 octombrie, când, în etapa cu numărul 7, Viitorul Caransebeş a întâlnit-o, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe principala sa contracandidată la câştigarea campionatului, Voinţa Lupac. Cele câteva sute de spectatori, printre care s-a numărat şi primarul Felix Borcean, au putut urmări un meci aspru, cu extrem de multe faulturi, care au dus la fragmentarea jocului, cu o echipă a gazdelor dornică să-şi păstreze poziţia fragilă de lider, şi cu oaspeţii veniţi decişi să treacă în fruntea clasamentului, cu atât mai mult cu cât în etapa trecută ei au remizat acasă cu Oraviţa, un pas greşit ce va putea să-i coste scump în viitor.
Aşadar, băieţii antrenaţi de Boşco Vişatovici au început în forţă, masându-şi încă din primele minute aproape întreaga echipă în jumătatea de teren caransebeşeană. Tensiunea dintre jucători s-a putut vedea aproape la fiecare fază, nervii izbucnind pentru prima oară în minutul 7, după o ciocnire între portarul oaspeţilor, Petruţ, şi mijlocaşul caransebeşean Frenţ, scăpat spre poartă pe aripa dreaptă. Arbitrul Cristian Chitucea a făcut faţă situaţiei, împrăştiind meleul în care s-au dat coate şi s-au adresat injurii.
Două minute mai târziu, gazdele au avut ocazia să deschidă scorul, după o fază în care Negoescu i-a pasat perfect lui Nicola, însă Petruţ a fost mai rapid şi a degajat cu piciorul.
În minutul 15, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, şutul lui Străin, pe direcţia portarului, fiind reţinut de Birăescu.
În continuare, cei de la Voinţa au făcut un presing ucigător, atacându-şi adversarii imediat ce aceştia primeau mingea, nedându-le posiblitatea să iasă din jumătatea proprie de teren.
Nervii au răbufnit pentru a doua oară în minutul 28, în urma unei faze în care, după o minge de arbitru, Negoescu a trimis spre portarul advers, însă Nicola s-a repezit spre minge, moment în care a fost oprit cu cotul de Banac, atacantul caransebeşean prăbuşindu-se pe gazon. S-a format un nou meleu, gazdele au cerut „roşu” pentru Banac, oaspeţii au solicitat „galben” pentru Nicola, situaţia limpezindu-se după ce Cristian Chitucea s-a consultat cu asistentul Ghiţă Scînteie, cel sancţionat în cele din urmă fiind jucătorul Viitorului. Decizia a inflamat şi mai mult tribunele, oricum iritate de numărul mare de faulturi comise de jucătorii Lupacului.
Gugulanii puteau intra la pauză în avantaj, ca urmare a fazei din minutul 42, în care Frenţ, aflat pe partea stângă, l-a angajat în careu pe Nicola, însă şutul acestuia, de la 14 metri, a fost respins de Petruţ cu piciorul.
Pauza a fost un sfetnic bun pentru caransebeşeni, care au ieşit de la vestiare cu o cu totul altă atitudine în joc. De data aceasta, ei au fost primii la minge, au alergat mai mult şi au pasat mai bine, lucru care s-a văzut în minutul 48, când Nicola a fost angajat cu o diagonală pe partea stângă, a pătruns în careu şi a centrat la semiînălţime, mingea a lovit braţul lui Avramovici, însă centralul Cristian Chitucea fie că nu a văzut, fie că s-a prefăcut că nu vede sau a judecat faza altfel decât noi, cert este că în loc de panalty a acordat lovitură de colţ, ceea ce nu înseamnă că infracţiunea nu a existat.
În minutul 52, Marcu a recuperat o minge la 25 de metri, i-a pasat lui Străin, în careu, şutul acestuia, pe jos, fiind apărat de portarul caransebeşean Birăescu.
Ce ar mai fi de spus e faptul că jocul a degenerat în durităţi şi pe fondul toleranţei de care a dat dovadă centralul partidei, el scoţând târziu şi cu o zgârcenie de neînţeles cartonaşele galbene, mai ales atunci când a fost vorba de faulturile comise de jucătorii echipei oaspete.
Gugulanii au avut o fază frumoasă în minutul 65, când Cărăuşu a recuperat o minge la 18 metri, a trecut printre trei adversari, însă şutul său, de la 14 metri, a trecut puţin peste transversala porţii lui Petruţ.
Până la final, doar două faze importante au mai putut fi consemnate, şi anume cea din minutul 72, când Marcu a tras bine de la 30 de metri, de pe partea stângă, însă a greşit cu puţin ţinta, şi cea din minutul 79, atunci când Negrei a executat un corner de pe dreapta, lung, lovitura de cap a lui Arnăut fiind respinsă în corner de Banac.
Una peste alta, a fost un rezultat echitabil, făcând, poate, abstracţie de faza din minutul 48, la sfârşitul partidei galeria Magica Balta, revenită după o lungă absenţă pe Stadionul Municipal, salutându-şi favoriţii şi scandând: „Lupac, spune tu, cine este lideru’!”.
După acest rezultat, Viitorul Caransebeş îşi păstrează prima poziţie în clasament, cu 16 puncte, urmată de Voinţa Lupac, cu 14 puncte.
„Întotdeauna, între Caransebeş şi Lupac, de ani de zile, orice meci e un derby, fie că este vorba de campionat sau de Cupa României. Ambiţii mari, un meci aprig, îi felicit pe adversari, dar în primul rând îmi felicit jucătorii, fiindcă pot să spun că am format o echipă nouă, din cei de anul trecut au mai rămas puţini, şi suntem pe un drum foarte bun. Oarecum ne-am temut de acest meci, dar nu jucăm sub presiune, pentru că obiectivul nostru e în primul rând formarea unei echipe pentru următorii ani. Dar dacă tot am ajuns pe locul întâi, aş spune că aci, sus, e aerul tare, ne simţim foarte bine, şi sperăm ca tot acolo să ne prindă şi finalul campionatului, să mergem la baraj şi, de ce nu, chiar dacă nimeni nu se aşteaptă la asta, să şi promovăm în Liga a III-a, pentru că oamenii din Caransebeş îşi doresc acest lucru, fiind mari iubitori de fotbal. În etapa viitoare jucăm tot cu croaţii, la Clocotici, o echipă foarte bună, şi sperăm să menţinem linia de rezultate bune pe care le-am obţinut până acum”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.
„A fost un derby, s-au întâlnit două dintre cele mai bune echipe din Liga a IV-a, locurile unu şi doi. Din păcate, n-am reuşit să luăm cele trei puncte pentru care am venit la Caransebeş, dar până la urmă sunt mulţumit şi de joc, şi de rezultatul de azi. O singură supărare am, pentru că am avut trei jucători de valoare accidentaţi, care, dacă erau azi în teren, eu zic că poate altul ar fi fost şi jocul, şi rezultatul, dar ăsta e fotbalul, sunt mulţumit şi cu ceea ce s-a întâmplat azi. Obiectivul nostru este clasarea în primele trei locuri, campionatul e lung, mai sunt etape de disputat din tur, ne aşteaptă o perioadă de iarnă şi sperăm ca, în urma discuţiilor cu conducerea clubului, să mai aducem doi, trei jucători, şi atunci cred că putem face o figură frumoasă, aşa cum am făcut şi anul trecut”, a declarat şi tehnicianul Voinţei Lupac, Boşco Vişatovici.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, G. Negrei, A. Megheleş, C. Arnăut, I. Drăgoi, R. Cărăuşu, Al. Nicola, C. Rotea, D. Frenţ, N. Imbre, C. Negoescu; rezerve: D. Socaci, C. Nicoară, F. Boieriu, C. Govoşdeanu, A. Marco. Antrenor, Ion Bica.
Voinţa Lupac: D. Petruţ, A. Mitru (min. 90+2, D. Mihuţescu), A. Modâlcă, R. Mezin, M. Cheda, Al. Avramovici, M. Banac, V. Marcu, B. Bărbulescu, L. Străin, C. Popa; rezerve: Al. David, Al. Lucian, B. Vişatovici. Antrenor, Boşco Vişatovici.
A arbitrat la centru Cristian Chitucea (Reşiţa), asistat la cele două linii de Daniel Cocora (Bocşa) şi Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă).
Observatori: Antonel Burtea (Reşiţa) şi Dan Miholcea (Bocşa).
Sorin ROGOZ