Sâmbătă, 25 februarie, de la ora 19.30, sala Căminului Cultural Armeniş a devenit neîncăpătoare, cu ocazia desfăşurării celei de a XXV-a ediţii a Festivalului Portului Popular „Balul Izmenelor”.
După ce anul trecut acest eveniment a avut loc în Sat-Bătrân, localitate aparţinătoare comunei Armeniş, anul acesta manifestarea a fost găzduită de sala Căminului Cultural Armeniş, care este în etapa de finalizare a lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotare, pe Măsura 322, prin Programul FEADR.
Manifestarea a debutat cu un scurt recital oferit de formaţiile artistice ale Căminului Cultural. Programul a cuprins o suită de dansuri populare de pe Valea Timişului, în executarea Formaţiei de dansuri copii a Căminului Cultural Sat-Bătrân, urmată de o suită de dansuri populare din zona montană a Banatului, în interpretarea Formaţiei de dansuri a Secţiei externe Armeniş a Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa. În încheiere, şi totodată în premieră, Ansamblul „Armenişana”, reunit cu Formaţia de dansuri tineret a Căminului Cultural Sat-Bătrân au executat două suite de dansuri de pe Valea Timişului şi Valea Sebeşului.
Soliştii instrumentişti Sandu Simion Cătălin – la trompetă, şi Sandu Ioan Florea – la saxofon, au completat cu măiestrie intervalul dintre suitele de dansuri.
Spectacolul s-a încheiat cu o suită de jocuri populare din Maramureş – Oaş, în interpretarea Ansamblului „Armenişana”. Coregrafia spectacolului a fost semnată de directorul Căminului Cultural, Dumitru Dragomir.
Balul propriu-zis a început prin jocul folcloriştilor, în care s-au prins aproximativ 90 de dansatori. Jocurile următoare au fost cele purtate de către primarul şi viceprimarul comunei, respectiv Ioan Vetreş şi Petru Vela.
Să mai spunem că la această frumoasă seară au participat în jur de 800 persoane. În continuare, toată lumea s-a distrat până în jurul orei 4 dimineaţă.
Muzica a fost asigurată de soliştii vocali Nicu Miulescu şi Ionela Bădălan, ei fiind acompaniaţi de soliştii instrumentişti Costel Moacă – trompetă, Simy Sandu – trompetă, Ioan Sandu – saxofon, Cristi Geanu – taragot, Cristi Ianoşiga – acordeon şi totodată coordonatorul formaţiei, şi de Nica Adrian-Jiva – orgă.
Sonorizarea a fost asigurată de Titi Alexin, din Caransebeş.
Dumitru DRAGOMIR