Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova au scris un proiect care, recent, a fost finanţat de Fundaţia Orange, astfel că, începând cu acest an şcolar, la clasele de gimnaziu, orele de matematică, precum şi Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC) se fac cu ajutorul unor tablete pe care au fost încărcate aplicaţii speciale. Prin Programul „Digitaliada”, 40 de şcoli din 26 de judeţe au intrat în acest an şcolar beneficiind de materiale digitale educaţionale, instituţia de învăţământ din Teregova fiind singura din Caraş-Severin în care se aplică acest proiect.
Directorul liceului, Maria Damian, a declarat că scopul principal al proiectului constă în îmbunătăţirea calităţii rezultatelor la matematică. „Am avut o echipă care s-a implicat, am găsit împreună soluţii la problemele care ne frământă, şi asta ne-a impulsionat să depunem un dosar bine realizat, pentru că la ediţia din acest an, a treia a «Digitaliadei», s-au înscris 139 de şcoli din mediul rural. Astfel, şcoala noastră şi-a mărit oferta educaţională cu un laborator de informatică dotat cu 25 de tablete pentru elevi, fiecare profesor de matematică sau informatică având, la rândul său, câte o tabletă, în plus de la fundaţie mai venind un laptop şi un videoproiector. Nu am fost surprinsă să văd că şi ceilalţi profesori, care predau alte discipline, doresc să-şi facă orele în acest sistem. Prima schimbare pe care am observat-o în şcoală de când funcţionează acest laborator constă în faptul că elevii care, în mod normal, termină ora, vor să stea mai mult în laborator, semn că le place, iar bucuria şi entuziasmul pe care elevul le simte sunt o garanţie a reuşitei unei învăţări durabile”, a mai spus directorul Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie”.
Recent, aici a avut loc e lecţie demonstrativă la o clasă a V-a, la care au luat parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, ai administraţiei locale, cadre didactice de la liceu, dar şi de la şcoli din localităţile învecinate.
Maria Damian, primarul comunei Teregova, ea însăşi de profesie cadru didactic, a ţinut să-şi felicite colegii pentru această performanţă. „Mă bucur pentru faptul că elevii de la acest liceu beneficiază de un laborator complet utilat cu echipamente digitale educaţionale, prin care se predau matematica şi informatica, şi sper să obţină rezultate cât mai bune, fiindcă, din ceea ce am văzut, acesta este un alt mod de a preda, o altfel de interacţiune între dascăl şi elev, intervin competiţia, jocul, interesul din partea elevilor şi, cel mai important, intervine competitivitatea, iar în momentul în care există competitivitate, consider că există şi rezultate”, a adăugat edilul comunei.
Bianca METEŞ