Acţiunile culturale adresate iubitorilor de artă şi frumos au continuat în urbea de pe malurile Timişului şi Sebeşului. Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă a desfăşurat o nouă activitate menită să promoveze arta juvenilă şi tinerele talente din Banatul Montan.
Astfel, instituţia de cultură caransebeșeană, în colaborare cu Școala Populară de Artă şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa și cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a organizat, zilele trecute, vernisajul expoziţiei de pictură derulată sub genericul „Vara cu cireşe la urechi”. Aceasta cuprinde un număr de 25 de lucrări ce aparţin elevilor Secţiei de Artă Plastică a Şcolii Populare de Artă şi Meserii „Ion Românu”, îndrumaţi de prof. Gabriela Bocioagă-Iozsika. Tehnica utilizată este pictura în ulei, creion, acuarelă și modelaj, iar lucrările sunt deosebit de inspirate şi reuşite.
„Scopul acestui eveniment este promovarea tinerelor talente și consolidarea legăturii dintre muzeu şi şcoală. Nu este pentru prima dată când elevii reşiţeni expun aici, suntem instituţii colege, aflate în subordinea Consiliului Judeţean, şi este normal să colaborăm. Le mulţumesc pentru prezenţă şi ţin să îi felicit pentru arta lor frumoasă”, a declarat managerul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeș, Adrian Ardeţ.
„Expoziţia de față se înscrie într-un şir de evenimente menite să marcheze Zilele Şcolii Populare de Artă și Meserii. Sunt expuse lucrări de pictură, artă decorativă şi de design vestimentar cu bijuterii. Doresc să mulţumesc conducerii muzeului caransebeşean şi colegilor mei pentru implicarea de care au dat dovadă în ceea ce priveşte buna organizare a acestui eveniment”, a spus directorul instituţiei de învăţământ din municipiul de pe Bârzava, Mariana Dănescu.
Expoziţia „Vara cu cireşe la urechi” este deschisă publicului iubitor de artă şi frumos până vineri, 24 iunie.
Vasi POPESCU