- Declară Lucian Manole, directorul tehnic al echipei FC Caransebeş
– În ultimul timp, printre iubitorii de fotbal din Caransebeş au circulat tot felul de zvonuri contradictorii: ba că echipa-fanion a oraşului se desfiinţează, ba că unii jucători au plecat deja, ba că totul merge bine şi că de fapt nu s-a întâmplat nimic în această pauză competiţională… Care este adevărul, domnule Manole?
– Până în momentul de faţă, a existat, într-adevăr, o oarecare stare de incertitudine. Acum, însă, se pare că toate lucrurile merg într-o direcţie bună… Într-o discuţie pecare am purtat-o recent cu finanţatorul clubului FC Caransebeş, Marian Copilu, şi cu preşedintele Cosmin Popovici, am căzut de comun acord ca reluarea pregăturilor să se facă în data de 28 ianuarie, respectiv începerea, efectiv, a antrenamentelor, preconizându-se şi un cantonament centralizat, dar, înainte de această reunire din 28, va mai fi o întâlnire în data de 24 ianuarie, la care şi jucătorii vor fi prezenţi, pentru a se stabili cu cine se continuă, se va face renegocierea contractelor, şi împreună cu cei care sunt cu sufletul deschis şi doresc să continue activitatea la Caransebeş, chiar şi în situaţia creată de aceste vicisitudini – pentru că trebuie să înţeleagă că peste tot, în fotbalul românesc, este o situaţie destul de delicată –, precum şi cu finanţatorul şi cu cei care ne-au acordat tot sprijinul, respectiv Consiliul Local Caransebeş şi personal domnul primar Marcel Vela, să ducem activitatea fotbalistică şi tradiţia oraşului mai departe, pentru că ele nu au voie să dispară.
– Aţi terminat turul Seriei a IV-a a Ligii a III-a pe locul al IV-lea. Ce v-a nemulţumit în această perioadă, cu ce probleme v-aţi confruntat?
– Am încheiat turul într-adevăr pe poziţia a IV-a, la 6 puncte de primul loc. Au fost anumite inadvertenţe… În primul rând, alcătuirea echipei s-a făcut pe parcurs, din mers, nu am putut folosi „unsprezecele”, sau structura de bază, chiar de la început. A mai fost şi impedimentul terenului, o suprafaţă de joc care anul trecut, din cauza secetei, nu a arătat ca şi în anii anteriori. Sperăm să învăţăm din greşeli, iar de acum să facem astfel încât suprafaţa de joc să fie propice etalării unui fotbal de calitate, iar lotul să-l avem stabil în momentul începerii returului.
– În condiţiile pe care le-aţi descris, mai rămâne promovarea în Liga a II-a un obiectiv al echipei?
– Diferenţa dintre noi şi liderul seriei este de 6 puncte. În funcţie de lotul pe care îl vom aveala dispoziţie, în funcţie de bugetul care se va stabili, probabil, după discuţiile dintre finanţator şi Primăria Caransebeş, vom stabili obiectivul exact. Dar eu zic că, ţinând cont că în ultima etapă a turului am făcut un egal la principala contracandidată, la Minerul Motru, nimic nu este imposibil. În primul rând, noi ne dorim să practicăm un forbal plăcut şi să readucem lumea la stadion, pentru că unul dintre handicapuri a fost multele eşecuri pe teren propriu. Fără a căuta o scuză, în momentul în care se pierde vinovată este toată lumea – antrenori, jucători, conducători –, iar când câştigă, la fel, meritul este al tuturor, inclusiv al spectatorilor. (Sorin ROGOZ)
Cei interesaţi pot citi întregul inteviu în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 17 ianuarie.