Noua administraţie a capitalei Văii Bistrei intenţionează să înfiinţeze în cadrul Primăriei un Birou specializat pe atragerea investitorilor. Primarul Luca Mălăescu s-a întâlnit deja cu un grup de spanioli, care vor să producă panouri fotovoltaice, pentru deschiderea unui punct de lucru fiind nevoie de 200 de angajaţi. Totodată, se caută soluţii pentru construirea, cu o firmă germană, a unui Orăşel al copiilor, de talie europeană. (S. Berger)
Administraţia instalată la Oţelu Roşu după alegerile locale din 10 iunie intenţionează să înfiinţeze în cadrul Primăriei un Birou care să se specializeze pe atragerea investitorilor. Conform noului primar, Luca Mălăescu, acest obiectiv este prioritar pentru noua administraţie. „Dacă vom face lobby în afara graniţelor ţării, atât la Camerele de Comerţ, cât şi la Primăriile din străinătate, poate că vom reuşi să convingem investitorii să vină la Oţelu Roşu, principalul nostru atu fiind acela că le vom asigura facilităţile”, a spus edilul-şef al capitalei Văii Bistrei.
În acest sens, primarul s-a întâlnit deja cu un grup de investitori spanioli. „Am avut o delegaţie din partea unor societăţi din Spania, care vor să producă panouri fotovoltaice. Ca să deschidă la Oţelu Roşu un punct de lucru, ar avea nevoie de circa 200-250 de angajaţi. Văzând deschiderea totată a administraţiei locale şi faptul că forţă de muncă ar exista, sper să se concretizeze investiţia şi să avem, astfel, surpriza plăcută să vină şi primul investitor în oraş”, a declarat Luca Mălăiescu.
Mai mult decât atât, în paralel cu discuţiile pe care le poartă cu investitorii, edilul-şef caută soluţii pentru construirea unui Orăşel al copiilor, de talie europeană, la Oţelu Roşu, purtând deja discuţii cu o firmă din Germania.„Unul dintre proiectele de viitor este să facem un Parc european, un Orăşel al copiilor. Sunt sigur că ne vor invidia toate oraşele din Caraş-Severin. Am discutat deja cu o firmă din Germania, iar investiţia noastră va fi unică în România”, a adăugat Luca Mălăiescu.
În privinţa utilităţilor, la Oţelu Roşu canalizarea pe străzi există în proporţie de doar 40 la sută, însă, conform proiectului cu finanţare europeană depus de Aquacaraş şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a cărui valoare se ridică la suma de 107 milioane de euro pentru întregul judeţ, aici se vor executa lucrări de canalizare în lungime de 30 de kilometri. Demararea acestui obiectiv este preconizată pentru anul viitor. În ceea ce priveşte reţeaua de apă potabilă, ea lipseşte în satul aparţinător Mal, situaţie în care administraţia locală şi-a propus să execute lucrările de introducere a acesteia în regie proprie.
Sonia BERGER