Povestea Muntelui Mic merge mai departe



În urmă cu aproape şase luni, scriam în ziarul nostru că, datorită investiţiilor care se vor face aici, Muntele Mic are şansa să „joace” într-o altă ligă.
Iată că, recent, pe pagina de Facebook Muntele Mic online, se arată că, în următorii doi, trei ani, investitorii privaţi vor aduce în proaspăt declarata staţiune de interes naţional între 20 şi 30 de milioane de euro.
„Fără îndoială, cea mai spectaculoasă investiţie este metamorfozarea fostului Hotel Sebeş, o adevărată provocare. Aproximativ 6 milioane de euro vor transforma acest imobil într-una dintre cele mai spectaculoase şi unice clădiri din România de Munte. Un colectiv de specialişti de la Facultatea de Construcţii din Timişoara, condus de renumitul profesor Marin Marin, a muncit aproape patru luni în realizarea expertizei. Concluzia este că structura este o bijuterie tehnologică a anilor ‘80, fiind ancorată de o stâncă printr-o reţea de piloţi foraţi. Întreaga structură dormitor este un fagure din diafragme de beton. Nu s-a găsit nicio fisură cauzată de timp, doar zone de corodare datorate infiltraţiilor de apă. Totuşi, deoarece normativul s-a schimbat de două ori, se vor mai investi aproximativ 300.000 de euro, pentru aducerea la standardele existente în legislaţia din 2021. (…) PHOENIX APARMENTS va avea statutul de cea mai înaltă clădire din România, aflată la cea mai mare altitudine. Lofturile de sus au cota 1.535 m altitudine. Clădirea va avea 210 camere grupate în studiouri sau apartamente, 3 nivele de servicii şi 11 nivele de camere, în total 14 nivele. Dar nu doar înălţimea o face spectaculoasă, ci poziţia unicat a acestei clădiri, aflată de nenumărate ori la limita norilor. Aproape un milion de euro sunt alocaţi faţadei, vor fi materiale de o calitate premium, cu care sunt placate şi staţii de telegondole din Alpi, aflate şi la 3.000 m altitudine. Nu doar că vor arăta bine, îşi vor păstra şi calitatea în timp. Aproape 3.000 mp vor fi alocaţi serviciilor, viitorii locatari vor beneficia de recepţie non-stop, management de întreţinere şi închiriere, restaurant cu 300 de locuri deschis 365 de zile pe an, o terasă dispusă sub formă de amfiteatru, zone comerciale şi multe altele. Întreaga zonă adiacentă va fi transformată într-un parc, un exemplu pentru celelalte zone din staţiune. Povestea Muntelui Mic merge mai departe, imaginea acestei clădiri unicat va fi una de referinţă, dar mai ales o dovadă că şi în România se poate”, se arată pe pagina de Facebook Muntele Mic online. (B. Meteş)