Chiar dacă următoarea şedinţă a Consiliului Local Caransebeş, după cea de vineri, 8 iulie, atunci când au fost validaţi şi ultimii doi membri a forului şi au fost alese cele cinci Comisii de specialitate, nu a fost anunţată pentru o dată fixă, iată că noua conducere executivă a oraşului a considerat de cuviinţă să convoace o reunire de îndată a legislativului local al municipiului, pentru marţi, 12 iulie. Pe ordinea de zi a şedinţei figurau o serie de proiecte importante pentru comunitatea locală, privind rectificarea bugetului local pe anul 2016, completarea programului anual propriu pentru acordarea de finanţare nerambursabilă de la bugetul local pe anul în curs, pentru diverse activităţi, aprobarea criteriilor, procedurilor şi contractului-cadru de management pentru concursul de ocupare a funcţiei de administrator public, post care este deocamdată vacant, reparații capitale la trotuare, documentații tehnice pentru rețelele de apă, canalizare, termoficare şi instalațiile de gaze naturale la centrala termică de la Campusul de la Colegiul Național „C.D. Loga”, plata unor salarii întârziate la Casa de Cultură, ori numirea primarului și a reprezentanţilor Consiliului Local în diverse asociații sau în consiliile de administrație ale societăţilor de pe lângă Primăria Caransebeş şi ale unităților de învățământ din municipiu.
Încă de la începutul ședinței, Florin Bogdea, liderul grupului PSD, din Consiliul Local, a protestat față de „modalitatea de organizare a ședințelor legislativului local”. Social-democratul a fost de părere că şedinţa nu ar fi fost de maximă urgență pentru locuitorii Caransebeșului. În plus, a mai afirmat el, „consilierii PSD au primit informarea telefonică de ridicare a mapelor cu doar trei ore înainte de ședință, iar convocările în cadrul comisiilor de specialitate s-au făcut cu 30 de minute înaintea ședinței. Având în vedere acestea, noi ne retragem din această ședință și vă rugăm, domnule primar, să luați măsurile care se impun pentru intrarea în normalitate. Vă rugăm să ne convocați cu trei sau cu cinci zile înainte”, a spus Florin Bogdea.
În ciuda încercărilor primarului Felix Borcean de a le explica celor opt consilieri social-democraţi că proiectele aflate pe ordinea de zi sunt urgente, aceștia au părăsit sala. Chiar și așa, cvorumul de ședință a fost îndeplinit de cei zece consilieri liberali, care au votat 22 din cele 25 de puncte de pe ordinea de zi, altele trei, unde pentru aprobare era nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, fiind retrase și amânate pentru o ședință viitoare.
„Am avut câteva puncte care trebuiau rezolvate foarte rapid, de aceea am considerat că trebuie să ne întrunim de îndată. Liderul grupului PSD a fost informat cu 24 de ore înainte, chiar a fost la Primărie luni, alături de un alt consilier social-democrat, marți și-au primit mapele, nu au fost discuții, însă, brusc, la ședință, din păcate, grupul PSD nu a considerat că este o ședință de o asemenea natură, motiv pentru care a părăsit sala. Nu sunt primele șicane sau tărăgănări pe care le întâmpinăm din partea PSD, fiindcă așa a fost și în cazul validării unor consilieri. Fiind și perioadă de vară, de concedii, am considerat că, dacă tot ne întrunim, să rezolvăm mai multe probleme în același timp. Suntem nevoiți ca vineri să facem încă o ședință, pentru a discuta punctele care nu au putut fi discutate astăzi. Noi avem toată deschiderea, era evident că, fiind o schimbare de administrație la nivelul municipiului Caransebeș, noi nu vom veni cu propuneri care să trezească suspiciuni, nu am introdus pe ordinea de zi proiecte care ar fi putut să stârnească controverse, dar dacă grupul PSD consideră că așa este firesc la un început de drum, este strict hotărârea dumnealor, cred însă că cetățenii vor taxa această atitudine mai puțin civică pe care grupul PSD o manifestă încă de la începutul întâlnirilor noastre”, a spus primarul Felix Borcean la sfârșitul ședinței.
Sonia BERGER