În organizarea Primăriei Caransebeș și a Casei de Cultură „George Suru”, în perioada 20-23 aprilie, în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului s-a desfăşurat tradiţionala manifestare intitulată „Ruga de la Oraş”.
Dacă ar fi să ţinem cont de ce s-a vorbit prin oraş, niciodată la Caransebeş nu au fost atâţia oameni la un spectacol câţi au fost vineri după-amiază. Au fost câteva mii bune, spectatori din municipiu, din satele învecinate, dar şi veniţi de la Reşiţa, Bocşa, Timişoara şi chiar de la Sibiu, cu toţii dornici să vadă regalul folcloric oferit de soliştii şi formaţiile participante la Ruga de la Oraş, şi nimeni nu a fost dezamăgit.
Dacă în prima zi, joi, după ce s-a plecat în alai din faţa Primăriei, pe scena amplasată în faţa Casei de cultură au urcat ansamblurile „Armenişana”, „Zestrea Gugulanilor” şi „Junii Gugulani”, şi soliştii vocali Maria Hurduzeu, Ioan Surdu şi Ionela Bădălan, vineri au evoluat Ansamblul „Bârzava” din Reşiţa, Lăzărică Imbrescu şi formaţia „Banat Express”, Ramona şi Petrică Viţa acompaniaţi de formaţia „VIP Music”, Stana Stepanescu şi Boji Ciobotin împreună cu formaţia „Banat Express”, care au făcut pur şi simplu publicul să vibreze, spectacolul fiind încheiat de Jador.
Sâmbătă, 22 aprilie, programul a cuprins un moment inedit oferit de ansamblurile „Armenişana”, „Zestrea Gugulanilor” şi „Junii Gugulani”, după care au evoluat Ansamblul „Datina Cărăşană a Profesorilor”, Mihaela Petrovici, Dumitru Teleagă-Meka, precum şi formaţia „Skorpionii” din Serbia, solist vocal Stefan Danilovic.
În ultima seară, duminică, au urcat pe scenă Şcoala de dans „Magnum Dance”, Marth (muzică rap), Dorian Popa, DJ Victor Stan, Ruga de la Oraş încheindu-se cu un concert al binecunoscutei trupe „Holograf” şi lansarea de confetti.
Dar cel mai frumos concert l-a susţinut, poate, vremea, care, pe tot parcursul Rugii, a ţinut cu caransebeşenii şi cu oaspeţii lor. (Foto: Doru Bălăşoiu, Mihai Oancea)
Sonia BERGER