Salvați de potop, la Borlova


Un eveniment care putea să aibă urmări dintre cele mai tragice s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute în apropierea Stațiunii Muntele Mic, când șase autoturisme au rămas blocate între două torente, astfel încât nu au putut nici să coboare spre Borlova, nici să se întoarcă în stațiune. Cei 20 de turiști din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad și-au petrecut ziua în stațiune, iar seara au pornit spre case. Potopul care s-a abătut din senin asupra lor a format mai multe torente care au cărat la vale tone de piatră, resturi vegetale, crengi și trunchiuri de copaci. Viitura a adus pe Drumul județean ce leagă localitatea Borlova de Stațiunea Muntele Mic bolovani mari cât un autoturism, precum și copaci întregi. Imediat s-a dat alarma și spre locul respectiv au plecat mai multe echipaje de la Serviciul Salvamont, ISU Semenic, polițiști și câțiva localnici din Borlova.

Inițiativa în rezolvarea situației a avut-o primarul comunei Turnu Ruieni, tânărul Mihai Maralescu. Fără să stea prea mult pe gânduri, omul a mers la fratele său, care are un buldoexcavator, l-a luat pe acesta de acasă și, împreună cu pompierii, cu salvamontiștii și cu localnicii, a eliberat o bucată din drum, reușind să salveze la timp autoturismele și oamenii aflați acolo. Intervenția a fost salutară, fiindcă în câteva minute locul a fost din nou acoperit cu bolovani și copaci aduși de torente.

,,Tot din cauza viiturilor, peste 2.000 de oameni au rămas fără apă la robinete. Apa a inundat Stația de captare şi tratare a apei ce deserveşte localităţile Borlova, Turnu Ruieni, Dalci şi Zervești”, a mai spus pentru infocs.ro primarul Mihai Maralescu, care ocupă de doar două luni scaunul de edil al comunei.

Bogdan NAUM