O gamă diversificată de produse tradiţionale sunt prezentate spre vânzare în Centrul Civic al municipiului Caransebeş, în cadrul ediţiei de debut a evenimentului intitulat „Târgul de Paşti”.
Primăria şi Casa de Cultură „George Suru” au pus la dispoziţia micilor comercianţi zece căsuţe din lemn pentru vânzarea produselor specifice româneşti, acestea fiind situate în Piaţa Revoluţiei, în vecinătatea sediului administraţiei locale. Căsuţele au fost achiziţionate de municipalitate în cursul anului trecut şi au fost utilizate şi cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, în cadrul „Târgului de Crăciun”.
Astfel, la „Târgul de Paşti” se comercializează, la preţuri accesibile, în cadrul unor oferte speciale, articole unicat, jucării, obiecte de artizanat, diverse decoraţiuni, vase de ceramică, dar şi produse alimentare ecologice precum preparate tradiţionale din carne de porc, dulciuri, cozonaci, siropuri şi gemuri bio, băuturi spirtoase autentice, ciocolată şi plăcinte de casă, gogoşi şi „Kurtos Kalacs”.
Spaţiul ocupat pe domeniul public este oferit în mod gratuit micilor comercianţi de către administraţia locală. „Comercianţii sunt deosebit de mulţumiţi de condiţiile create pentru desfacerea produselor lor. Ne-am dorit să le închiriem gratuit spaţiul ocupat pe domeniul public, în scopul atragerii acestora la Caransebeş. Tot ceea ce trebuie să plătească sunt chiria propriu-zisă, energia electrică consumată şi curăţenia. În funcţie de solicitări, este posibil ca în perioada următoare să suplimentăm numărul de căsuţe de lemn din Centrul Civic, cu încă două obiective de acest gen”, ne-a spus Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru”.
De menţionat şi faptul că „Târgul de Paşti” se derulează pe parcursul unei luni, dorindu-se ca el să devină o manifestare tradiţională în municipiul de pe Timiş şi Sebeş.
Vasi POPESCU